2013. június 11., kedd

A pálos nővérek programjai hivatást kereső lányoknak

I. Lelkigyakorlatok

Évente több alkalommal szervezünk hivatástisztázó lelkigyakorlatokat. Ezen túlmenően egyéni hivatástisztázó lelkigyakorlatra is van lehetőség a nyári időszakban. Az 5 napos lelkigyakorlatot személyesen kísérjük, amely segítséget szeretne nyújtani azoknak a fiatal lányoknak, akik keresik a szerzetesi hivatásra hívó kegyelem konkrét megvalósulását, vagyis akik szeretnének tisztábban látni, hogy hová is hívja őket az Isten.
A csöndben és magányban, valamint az elmélkedésben és imádságokban meghallhatják Isten szavát.
Mi ehhez szeretnénk
helyet
időt
segítő nővért biztosítani.

Természetesen a hivatástisztázó lelkigyakorlat során van lehetőség a közösséggel való megismerkedésre és a nővérek imaéletébe történő bekapcsolódásra is.
A lelkigyakorlat időpontját minden esetben meg kell beszélni, a hirdető plakáton feltüntetett időpontok esetén is.
Amennyiben az érdeklődő 5 napot nem tud távol lenni világi kötelezettségeitől, úgy a lelkigyakorlatot rövidebb idő alatt végezzük el, azonban ezt ha lehet, nem javasoljuk, ugyanis az belső elcsendesedéshez idő kell, és nyugalom.
II. Lelki hétvégék
Egész évben várjuk szeretettel lelki hétvégére azokat a fiatal lányokat, akik szeretnének elcsendesedni, hogy meghallják Isten, életükre vonatkozó szavait.
„ Légy csendben és várj az Úrra!” (Zsolt.)
A részletekről érdeklődni lehet az erdőkürti monostor elérhetőségein.
III. Meghirdetett programok
A meghirdetett programok kötött időben és témában meghirdetett lelki hétvégék, amelyekkel szintén azt szeretnénk elősegíteni, hogy a fiatal lányok rátaláljanak arra az útra, ahol Isten nagyon nagy szeretettel várja őket.
„Utaidat Uram, mutasd meg nekem.” (Zsolt.)

Forrás: Pálos Nővérek - http://www.palosnoverek.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése