2013. május 23., csütörtök

Nemzetközi Missziós Tábor Spanyolországban

A Harmadik Világ Szegényeinek Szolgái 
Missziós Mozgalom 

ajofríni (Spanyolország, Toledo) Szemináriumában 

lehetőséget biztosít 

17 és 25 év közötti fiúknak 

2013. AUGUSZTUS 4 - 26-ig,

hogy három hétre bepillantsanak a Szeminárium mindennapjaiba, részt vegyenek a közösségi életben, megismerjék a Mozgalom lelkiségét, megtanulják a spanyol nyelv alapjait, és kulturális programokon vegyenek részt (Madrid, Segovia, Ávila, Toledo stb.). A kint tartózkodás költségeit a Mozgalom állja, a jelentkezőknek csak az utazást és a múzeumi belépőket kell fizetniük. 

Jelentkezni lehet a Mozgalom budapesti Központjában:
Cím: 1084 Budapest, Őr utca 9. fszt. 1-3.
msptm.budapest@gmail.com 
Telefon/fax: (1) 314 0510 és (20) 257 4282

www.msptm.com


A Harmadik Világ Szegényeinek Szolgái Missziós Mozgalmat (Opus Christi Salvatoris Mundi) Giovanni Salerno atya (olasz pap és orvos) 1986-ban alapította. 

A Harmadik Világ Szegényeinek Szolgái egy egyházi missziós mozgalom, amelynek feladata a harmadik világ szegény és elhagyott gyermekeinek átfogó és lelki nevelése, valamint a nagy kiterjedésû, szegénységgel sújtott vidékek evangelizálása.

A Mozgalom jelenleg Dél-Amerikában és Magyarországon tevékenykedik.
A Mozgalmat négy különbözõ közösség (papok és testvérek, szerzetes nõvérek, szemlélõdõk és családos misszionáriusok) alkotja, akik a Mozgalom karizmája szerint élnek, önálló közösségben és életállapotuknak megfelelõen.
Több mint 150 misszionárius (18 különbözõ nemzetbõl) és több mint száz helyi lakos szolgál minden nap több mint 1500 gyermeket a Mozgalom iskoláiban, étkezõiben, orvosi rendelõiben, szakmai mûhelyeiben.


Akik már voltak...
„A rengeteg élmény és a fantasztikus hangulat mellett azért is tartom egy nagyon jó lehetőségnek ezt a tábort, mert távol az otthonomtól igazán el tudtam mélyülni, igazán sok időt töltöttem imádságban, és úgy érzem megerősödtem hitemben.
Rengeteg elhatározással és élménnyel jöttem vissza, és ezzel nem vagyok egyedül. Melegen ajánlom mindeninek ezt a tábort, aki egy kis változásra vágyik, három hétig egy nagyszerű közösségnek akar a tagja lenni, vagy jobban meg szeretné ismerni magát és Istennel való kapcsolatát.” (Zsolt, 17 éves)

„Számomra nagy találkozás volt a kint lét. Egy eleven közösséget láttam, akik valóban az imádságból merítenek erőt, és nem csak a szegényeket, hanem egymást is szolgálják, önzetlenül. A misszionáriusok arcán boldogság és küzdelem tükröződik egyidőben. Boldogság azért mert szolgálnak Krisztussal, küzdelem azért mert tudják, hogy ez nem könnyű és el tudnak esni. Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy ez a közösség tud együtt nevetni, focizni, dolgozni, imádkozni, és a felmerülő személyes konfliktusokat alázattal, bocsánatkéréssel megoldani. Ha lehet ezt mondani; szabadságot kaptam a 3 hét alatt. Láttam egy másik fajta életet, amely teljes értékű.” (Bence, 21 éves)

„A sok kirándulás, sport, közösségben végzett munka, és a főként fiatalokat érintő, hittel kapcsolatos kérdésekkel való foglalkozás élménydússá tette, és tartalmat adott az ott töltött három hétnek. Külön nagyon izgalmas volt számomra, ahogy -Spanyolország behatóbb megismerése mellett- a táborba különböző országokból (Anglia, Németország, Horvátország, Mexikó, Amerikai Egyesült Államok, stb.) érkező fiatalok által egyéb nációk kultúráját is "megízlelhettem", és valódi nemzetközi barátságokat is köthettem.A mozgalom papjai és testvérei pedig szintén igazán befogadó és vidám emberek, akik mindig kitűnő atmoszférát teremtettek, de egyben szilárd erkölcsi példával szolgáltak számunkra.” (Mihály, 18 éves)

Forrás: VPP Hírporta




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése