2012. december 4., kedd

Adventi elmélkedés a megszentelt hivatásról – 1.hét

Advent első hete: a hitről.
Az adventi koszorú négy gyertyája a hitet, a reményt, az örömet és a szeretetet jelenti. Tudunk-e mi fény lenni mások életében? Advent első hetében a hitünk felszításában kell előrelépnünk.

A hitet mindenkinek ingyen adja a Mennyei atya. De előkészítem-e a terepet a Szentlélek érkezéséhez, hogy bő termést hozzon a kegyelem lelkemben és ezzel mind magam, mind a környezetemben élők „jól lakhassanak”?

Szentségimádásaim során Isten elé viszem-e a rám bízottakat? Táplálom-e rendszeresen a szívemben feltörő kegyelem forrását az Örök Forrásból? Igyekszem-e a forrásból vett vizet tisztán tartani és megóvni a világ méreganyagaitól a megszokottság, az indulatok és a békétlenségek világában?

Ne kedvetlenítsen el a magam kicsinysége, mert Isten a mi kis gyertyalángunkkal akár az egész földet is bevilágíthatja. Nála semmi sem lehetetlen, ahogy ezt a mára világméretűvé vált Szeretetláng Mozgalom alapítójának Kindelmann Károlynénak az életében is tette: az ő égő gyufaszála kicsiny fényével sok lélek előrejutását segíti Isten Országa felé.

Kis Szent Teréz a kolostori rövid életében eljuthatott imádságai és önmegtagadásai révén távoli missziókba. Így lett ő a missziók védőszentje is. Biztosak lehetünk benne, hogy ahova mi nem tudunk elérni, imánk oda is el tud jutni. Ehhez egyedül a mi hittel felajánlott áldozatunk szükséges.




Várj és ne félj!

Várj és ne félj az Úr jön már,
Várj és ne félj hű szívvel várj.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése