2019. február 25., hétfő

Ünnepélyes fogadalomtétel a magyar kapucinus közösségben

2019. február 23-án szentmise keretében ünnepélyes fogadalmat tett Fr. Roberto Tadiello OFMCap tartományfőnök atya kezébe fr. Virth József a móri kapucinus templomban.


A tartományfőnök atya ünnepélyes imádságából:

"Tekints ó Urunk erre a testvérünkre, Józsefre, akit kegyesen meghívtál Jézus Krisztus követésére, a szegény, alázatos és keresztet szerető Szent Ferenc példájára! Áraszd rá a szentség Lelkét, hogy azt, amit ma a te ajándékodból örömmel és vidáman megfogadott, szent munkálkodással megtarthassa egészen haláláig!

Tegye meg élete szilárd alapjának az alázatot és a kicsiséget, ösztönözze őt a Krisztus iránti lángoló szeretet és az egymás iránti testvéri jóindulat, semmit se helyezzen a szerető engedelmesség elé, mindég szeresse és kövesse a mi úrnőnket, a szent szegénységet, ápolja magában a tiszta egyszerűséget és ne oltsa ki a szent imádság és áhítat szellemét! Legyen alázatos és türelmes az üldöztetésben és a betegségben, szeresse azokat, akik üldözik, gúnyolják és rágalmazzák őt!

Megszentelt élete építse az Egyházat, mozdítsa elő a Világ üdvösségét és az eljövendő mennyei javak ragyogó jeleként világítson!"

Forrás: Magyar Kapucinus Delegáció

Korábbi cikk Virth Józseffel készült interjúval itt olvasható:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése