2019. február 3., vasárnap

Caritas Christi – Krisztus Szeretete Világi Intézmény

A Caritas Christi Világi Intézményt egy francia világban élő elkötelezett hölgy Juliette Molland (1902-1979) és egy francia domonkos atya Fr. Joseph-Marie Perrin, O.P. alapította Bellevueben. Mára nemzetközi közösséggé vált, amely világban élő megszentelt tagokból áll. 

Hazánkban jelenleg nem működik, de osztrák segítséggel van remény a közösség hazai újra kialakulására. Korábban volt egy taguk Magyarországon, de elhunyt. 

A világi megszentelt hivatásban élve Isten szeretetének világi környezetben történő elkötelezett megvalósítása mellett egyfajta "diszkréció" jellemzi a közösség lelkisége szerint, hogy jeltelenül az eredeti munka- és lakóhelyen maradva szolgálják Istent a tagok, a környezet tájékoztatása nélkül az elkötelezettséget illetően.  

Fontos tudni erről a közösségről, hogy a kor és a betegség nem jelent általában akadályt illetve a szabad állapot esetén a volt házasságban töltött idő sem. A felvételi életkor 20-50 év között van. Minden belépni szándékozó tag egyéni elbírálásban részesül. A megélhetéséről mindenkinek egyénileg kell gondoskodnia, mivel a közösség egy lelki közösség, anyagi támogatást nem tud nyújtani.


Aki komolyabban érdeklődik a világi intézmény iránt, kérem, a címemre írjon foryourvocation@gmail.com és néhány jelentkező esetén fel lehet venni a kapcsolatot az osztrák közösség hozzánk legközelebbi tagjával. 

Bővebben a közösségről a nemzetközi honlapokon olvasható. Két főbb honlap itt érhető el: https://ccinfo.org/ illetve https://www.caritaschristi.cc .

Forrás: Mária Eszter


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése