2019. február 13., szerda

Nyílt nap a piarista növendékházban

2019. március 22–24. között nyílt napokat tart a Kalazantínum piarista rendház azok számára, akik fontolgatják a rendbe lépést, és szeretnének többet megtudni a piarista szerzetesi életről.


„Rómában megtaláltam Krisztus szolgálatának számomra legjobb módját a szegény gyerekek szolgálatában, és ezt el nem hagynám semmiért a világon.” A piarista rend alapítója, Kalazanci Szent József hosszú utat járt be életében, míg ezt a mondatot megfogalmazta önmagáról, a hivatásáról.

Nyílt napot szervezünk azoknak, akik szeretnének többet megtudni a piaristaságról, illetve a szerzetesi életről. Minden olyan 11. és 12. évfolyamos fiút és már érettségizett fiatalt várunk, aki szívesen belepillantana egy hétvégére a piarista növendékház életébe.

Szeretnénk, hogy a résztvevők megtapasztaljanak valamit abból, amit a piarista élet jelent. Együtt fogunk részt venni a közösségi programokon, imádságokon, étkezéseken, valamint személyes beszélgetésekre is lehetőség nyílik majd a növendékekkel és az örökfogalmas piaristákkal. Igyekszünk segítséget adni a hivatástisztázáshoz, illetve a piarista hivatás lényegéhez is szeretnénk együtt közelebb kerülni.

Jelentkezni Molnár Lehel SchP szervezőnél lehet a hivatas@piarista.hu e-mail címen 2019. március 15-ig.

Forrás: Piaristák


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése