2019. február 8., péntek

A trappista Getszemáni Apátság remetesége

1960-ban Gethsemani Apátság szerzetese Louis testvér (Thomas Merton) kapott egy ajándékot, amelyre évtizedek óta vágyott: remeteséget építettek neki. Először csak öt évre vonult vissza a lelkigyakorlatai idejére, de 1965-ben teljes mértékben. A remeteség 1968 elején lett készen egy beltéri vízvezetékkel is felszerelten és egy kis kápolnával kiegészítve.


A remeteséget még mindig a közösség tagjai használják. Évente egy hétig bárki kérhet visszavonulásra lehetőséget, hogy ott magányban töltsön el egy kis időt. Ez egy olyan hely, ahol újra kapcsolatba léphetünk eredeti hivatásunkkal, és jobban meghallhatjuk Isten hangját.

Ez a rövidfilm megpróbálja megragadni az egyik szerzetes élményét a remeteségben.

A film betekintést ad a remeteségbe azok számára is, akik érdeklődnek iránta. Mivel a remeteség a kolostor remete életmódú életnek fenntartott területének része, a szerzetesek számára fenntartva, azok, akik meglátogatják a kolostort a visszavonulásokhoz, nem láthatják. Reméljük, hogy ez egy bensőséges bepillantás lesz bárki számára, akik meglátogattak minket, akik meglátogatnak majd minket, és akik szeretnék, ha egy nap meglátogathatnának bennünket.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése