2019. február 4., hétfő

Héray Márton Benedek beöltözése a Krisztus Ügye Lelki Családban


"Boldogok a tisztaszívűek, mert meglátják Istent" Mt 5,8

2017. április 23-án Héray Márton Benedek FSO, Lelki Családunk novíciusa Szent Szövetséget kötött Jézus Szentséges szívével Budapesten, a wekerletelepi Munkás Szent József plébániatemplomban. A továbbiakban tőle olvashatunk egy rövid tanúságtételt hogy mit jelent számára ez az elköteleződés.

 
"Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert jósága örökké megmarad" - a napi szentmise ezen szavaival kezdte szentbeszédét Erdő Péter bíboros atya a wekerletelepi Munkás Szent József templomban húsvét második vasárnapján. Az Úr jósága gyakran az apró részletekben mutatkozik meg. Egy ilyen apró részlet volt számomra maga a nap, amelyen szövetséget köthettem Jézus Szent Szívével: Isteni Irgalmasság vasárnapja. Isten irgalmassága mutatkozik meg az Istennek szentelt életre való meghívásban is. "Isten irgalmas szeretetében meghívott téged arra, hogy a mennyek országáért nőtlen maradj." - ahogy azt a püspök mondja az Istennek szentelő imádságban a novíciusnak. Ebben az évben erre a napra esett Szent Adalbert (ápr.23.) vértanú püspök ünnepe.

Egy hasonló apró, de fontos részlet volt számomra a hely is. Hiszen 19 évvel ezelőtt ebben a templomban öltötte fel Lelki Családunk fehér kórusruháját bátyám, András atya is. A Jóisten ma is megszólít testvéreket, hogy egész életüket neki szentelve kövessék Őt! Ez a meghívás ugyan egy egészen személyes esemény, de igazán akkor teljesedik ki, ha annak örömét mások is megtapasztalhatják. Ezért nagyon hálás vagyok, hogy ezt az örömöt április 23-án olyan sok emberrel megoszthattam.

Héray Márton FSO

Forrás: Krisztus Ügye Lelki Család 2017 - http://www.krisztusugye-fso.org/blog/heray-marton-beoeltoezese





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése