2013. február 18., hétfő

Keresztút papi és szerzetesi hivatásokért - Bevezető ima


Urunk Jézus Krisztus, isteni Mesterünk és örök Főpapunk! A történelem folyamán sok pap és szerzetes áldozta életét Istennek, a lelkek szolgálatára. Áldozathozataluk az idő távlatában még ragyogóbb.
Nagy szükségünk van a mai világban ilyen példaképekre, akik a hozzád vezető úton hiteles példájukkal segítenek minket. Megtanulhatjuk tőlük azt, amire te tanítasz: a kötelességteljesítésre, az áldozathozatal lelkületére, a szeretet tettekben megmutatkozó üzenetére.
Most a  nagyböjti időben közelebb akarunk kerülni hozzád. Segíts, hogy a keresztúti ájtatosságban rád találjunk és szívünk megújuljon benned. Ezt a keresztúti imádságot papi és szerzetesi hivatásokért ajánljuk fel. Imádkozunk azokért a papokért is, akik már meghallották a hívó szót, és igent mondtak Isten és az emberek szolgálatára. Add meg nekik a hűség és a kitartás ajándékát!
És imádkozunk új hivatásokért is. Hallgasd meg néped kéréseit, adj szíved szerinti jó pásztorokat népednek, akik neved dicsőségéért mindent megtesznek, szolgálatukkal áldásodat esdik le zarándok népedre. Adj jó papokat nekünk Urunk, hogy életünk legyen benned, és ez az élet kegyelmed bőségben legyen!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése