2012. augusztus 3., péntek

„Szólj, Uram..!”


A  hivatás nem előre megírt forgatókönyv, sokkal inkább lassan alakuló közös történet, kapcsolat. Párbeszéd Isten és teremtménye között.  
 

Mi segíthet az Istennel való kapcsolat elmélyülésében és hivatásom felismerésében? 
  • Önmagam reális ismerete, képességeimmel, adottságaimmal, korlátaimmal, vágyaimmal, lehetőségeimmel. Saját élettörténetem által milyen üzenetet ismerek fel? Egész valómmal válaszolok Isten hívására, mindazzal, amim van és ami vagyok. Ezt az alapot nem hagyhatom figyelmen kívül.
  • Az evangéliumban Jézus sokszor megkérdezi: Mire vágysz? Mit szeretnél? Isten vágya hozott minket a létbe, legmélyebb vágyaink mutatják számunkra a „beteljesedés” útját.
  •  Mindaz, amit megélek, észlelek, megérint, visszhangra lel bennem. Vannak olyan találkozások, Isten –tapasztalatok, amelyek kimozdítanak a hétköznapok biztonságából, nyugtalanítanak, elgondolkodtatnak. Hívnak, vonzanak – nem tudtom elfelejteni. Lehet ez egy szentírási szó, egy találkozás, egy ima-tapasztalat, egy esemény. Valóságom eseményein át Isten érinti szívemet.

Ha összhangba kerül az, amit „én akarok” azzal, amit „úgy gondolom, tennem kellene” és „képes is vagyok” akkor belső békét fogok érezni, erőm lesz, és boldogan készséges leszek arra, hogy ezt az utat járjam.”  (Josef Maureder SJ)

A mindennapokban segítségemre lehet:
  •  Napi személyes ima
  •  Egy tapasztalt lelki kísérő az úton
  •  Hivatástisztázó lelkigyakorlat
Forrás: Jézus Szíve Társasága


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése