2012. augusztus 12., vasárnap

Ima a hivatásokért


Jézus, isteni Pásztor, te meghívtad az apostolokat, és emberek halászává tetted őket. Hívj ma is fiatalokat követésedre és szolgálatodra. Hiszen te élsz és mindig itt vagy velünk. Áldozatod szüntelenül jelenvalóvá lesz oltárainkon, minden ember üdvösségére.
Engedd, hogy mindazok, akiket hívtál, felismerjék és magukévá tegyék akaratodat. Nyisd meg szemüket, hogy lássák az egész világot, vegyék észre annyi ember néma kérését. Ezek az igazság fényére és az igaz szeretet melegére vágyakoznak. Engedd, hogy akiket hívtál, hűségesen közreműködjenek Titokzatos Tested építésében, és így folytassák küldetésedet. Tedd őket a föld sójává és a világ világosságává.
Add, Uram, hogy sok asszony és leány is épp ilyen határozottan kövesse szereteted hívását. Ébreszd fel szívükben azt a vágyat, hogy teljesen az evangélium szelleme szerint éljenek és önzetlenül odaadják magukat az Egyház szolgálatára. Add, hogy készséggel álljanak rendelkezésére mindazoknak, akiknek szükségük van segítőkezükre és irgalmas szeretetükre. Amen.

(VI. Pál pápa)

Forrás: Központi Szeminárium

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése