2018. december 3., hétfő

Hivatások éve a Gyulafehérvári Főegyházmegyében

A Gyulafehérvári Főegyházmegyében Advent I. vasárnapján (2018. 12. 02.) A Hivatások éve kezdődik.

 
Főpásztorunk ajánló szavaiból: "Az új pasztorális év során alkalmunk lesz a hivatásunkat egyénenként, közösségenként, valamint különféle életállapotban élve (házasságra készülve, házasságban, papságban, szerzetességben, özvegységben, elváltam stb.) letisztázni és feléleszteni magunkban.

Az előttünk álló lelkipásztori év szentírási mottója: "Követlek téged, bárhová mész" (LK 9,57). Ehhez csatlakozva kövessük mi is az Úr Jézust, legyen az imánk fő gondolata a neki kimondott igen. Ebben a Boldogságos Szűzanya és a szentek sokasága előttünk jár. Az út kitaposott, csak járni kell rajta!

Életünkre és hivatásunkra Isten áldását kérem! +György érsek ".Ima a hivatás felismeréséért

Mennyei Atyám! Te teremtettél engem és jóságodban kijelölted életem útját is, hogy azon járva érjem el örök üdvösségemet. Engedd felismernem, hogy milyen terveid vannak velem, mutasd meg nekem hivatásomat. Mutasd meg, hol tudnám a legjobban használni erőimet, s hol tudnálak Téged a legjobban szolgálni. Engedd, hogy jól válasszam meg hivatásomat, alaposan elsajátítsam és megfelelően teljesítsem abban feladatomat. Engedd, hogy egész életem Téged dicsőítsen. Ámen.

Forrás: Urbán Erik OFM


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése