2018. december 26., szerda

A szalézi rendfőnök, Don Ángel Fernández Artime karácsonyi üzenete

Kedves rendtársaim, kedves Szalézi Család, kedves barátaim, férfiak és nők az egész világon, kedves fiatalok, és mindannyian, akikhez bármilyen módon eljut ez az üzenet!



Ezen a karácsonyi éjszakán, amikor ezt az üzenetet felvesszük, azt kívánnom nektek, hogy boldogan, tele örömmel töltsétek a szentestét, a karácsony csodálatos ünnepét, és természetesen az új évet. Úgy szeretném mindezt kívánni nektek, hogy mindenekelőtt emlékeztetlek benneteket ennek a nagyszerű misztériumnak a nagy igazságára: Isten mérhetetlenül szeret bennünket. Isten szeretett bennünket, szeret bennünket és továbbra is szeretni fog az Atya őrült szeretetével, aki annyira szereti fiait és lányait, hogy elküldi saját fiát, hogy osztozzon a sorsunkban.

Arra hívlak benneteket, hogy ne tévesszétek szem elől ennek a misztériumnak a jeleit, még akkor sem, ha mások nem segítenek nekünk, hogy észrevegyük ezeket.

Arra hívlak benneteket, hogy mélyen és értékesen éljük meg ezt a karácsonyt, azzal a belső békével, amely a testvéri közösségből ered, hogy érezzük, a szívük közel van azokhoz, akiknek a legnagyobb szüksége van ránk.

Ma éjjel én személyesen imáimban a Gyermek Jézusnak bemutatom az emberi fájdalom számos történetét: sok leány és nő sorsát, akiket kihasználtak és a társadalom peremére szorítottak. Az emberi fájdalom számos történetét, amelyek a világban előfordulnak: gyerekeket, akiket arra kényszerítenek, hogy dolgozzanak, gyerekeket, akik akaratlanul részesei lettek a háborúknak, vagy besoroztak gyermekkatonának… Világunk sok tragikus valóságát, amelyeket ma is, a mindennapi életünkben is orvosolunk, köszönhetően az erőfeszítéseinknek és köszönhetően az Isten szeretetének és gyengédségének, aki egyszer már megváltotta ezt a mi világunkat.

Kedves barátaim, remélem, hogy ez az éjszaka telve lesz melegséggel és szépséggel, hogy ez egy olyan karácsony lesz, amikor mindent és mindenkit, amit és akit a szívünkben hordozunk, Isten jelenlétébe vonhatunk, aki maga a szeretet.

Boldog új évet kívánok nektek, amely telve van Isten jelenlétével az életetekben, telve van békével, valódi békével, amely a szívetek mélyén született. Hogy az elkövetkező év boldog év legyen, amely képes a testvériségre, a szolgálatra, a meghallgatásra, a befogadásra, hogy Isten igazi fiai és lányaiként egy csodálatos emberi utazásra induljatok.

A legjobbakat kívánom nektek! Ígérem, hogy Isten előtt rátok fogok gondolni és imáimban hordozlak mindannyiótokat.

Boldog karácsonyt, és néhány napon belül boldog új évet!

Forrás: ANS/Szaléziak


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése