2012. január 8., vasárnap

Elindultak, mert az Isten hívta őket, és az Ő szava mindennél erősebb


A Napkeleti bölcsek hódolata
Vízkereszt ünnepének evangéliuma a napkeleti bölcsek látogatását tárja elénk. Láttuk csillagát napkeleten, és eljöttünk hogy hódoljunk előtte. 

Karácsony ünnepe megállási lehetőség, mintegy befutás a kikötőbe, hogy utána újra induljunk. A napkeleti bölcsek útra indulása segít, hogy bátran vágjunk neki az útnak, amelyen Isten hív és vezet bennünket. Vajon kinek az autója hasznosabb? Aki őrizgeti a garázsban, szép tiszta és fényes marad, vagy az, amelyik járja az utakat, porosodik, sérüléseket szed össze, de mégis tulajdonosát viszi, segíti. Az a kút, amelyiket bár kiásták, sosem vettek belőle vizet, elveszti vízhozamát. Az ünnep fontos része életünknek. Fontos, hogy rátaláljunk királyunkra, hogy meglássuk azt a csillagot, amely a jó úton vezet bennünket. De mindez csak akkor igazán értékes, ha útra indít, ha elindulunk, mert az Isten hívását tapasztaljuk meg. Ha Karácsony ünnepe az érkezés, akkor Vízkereszt ünnepe az indulás. Hálát adtunk az elmúlt évért, és új lendülettel szeretnénk nekivágni az új évnek. Mi is a feladatom? Miben számítanak rám? Kinek kell csillaga lennem, hogy elvezessem a Megváltóhoz?

Úton a vezetés nyomán

Az útra kelés bizalmat feltételez. Bizalommal folytatom utamat, bizalommal keresem, hogy mit vár tőlem most, jelen helyzetemben Isten. Szavaink és tetteink, keresztény életünk eszköz Isten kezében arra, hogy megmutatkozzék, hogy láthatóvá váljon kegyelme, szeretete.
 
A napkeleti bölcsek bizalmával induljunk tovább közös utunkon, legyünk tanúi Krisztus megváltó művének, legyünk vezérlő csillagai embertársainknak!

Írta: Fülöp Ákos plébános (2009)

Fülöp Ákos atya


Sillye Jenő: Napfény-dal

Az Atya olyan, mint a fényes Nap,
életet, fényt, meleget ad;
válogatás nélkül árasztja ránk,
mindenkit szerető jó Atyánk!
La-la-la, la-la-la

A Fiú olyan, mint a napsugár,
az Atya küldi és a földre száll,
mindenkihez eljut, mindent beragyog;
általa kapjuk, amit Atyánk adott!
La-la-la, la-la-la

Ha vállalod azt, hogy tükör leszel,
vállalod szívvel, lélekkel
és szolgálod bátran a Nap sugarát,
általad szebb lesz az egész világ!
La-la-la, la-la-la

(Utólagos betoldás)
A Lélek, kit az Atya küld nekünk,
Erőnk, békénk és az életünk.
Szeretetre gyújtó olthatatlan láng,
Áradj a szívünkbe, szállj le ránk!
La-la-la, la-la-la


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése