2019. november 10., vasárnap

Teréz anya mellett ült a repülőn, majd hazája első katolikus papja lett

Biztos sokunkkal előfordult már, hogy konkrét jelet kértünk az Úrtól hivatásunk kapcsán vagy döntéseink előtt és Ő valamilyen úton, egyértelmű választ adott kétségeinkre. Kinley Tshering bhutáni jezsuita pap is jelet kért, a választ pedig nem mástól, mint személyesen Teréz anyától kapta meg.


Bhutánban, a Kína és India által határolt, kicsiny, mindössze alig 800 ezer lakosú kis országban nem megszokott, hogy valaki katolikus. Ugyanis a népesség háromnegyede buddhista, a többiek zöme pedig hindu vallású. Mégis van pár jezsuita az országban, akik viszont nem térítéssel, hanem csupán oktatással foglalkoznak.

Kinley Tshering nem meglepő módon buddhista családban született, viszont mivel kevés jó iskola volt az 1960-as években az országban, így előbb egy bentlakásos katolikus iskolába, majd a jezsuita atyák által vezetett iskolába került, ahol 9. osztályban családja nemtetszése ellenére megkeresztelkedett. Később jezsuita főiskolákra járt és az üzleti világban kezdett dolgozni, azonban nem érezte ott jól magát. Valami hiányzott számára és komolyan elgondolkodott rajta, hogy pap legyen. Ebben a döntésében viszont sok kétsége volt, ezért rengeteget imádkozott az Úrhoz, hogy küldjön neki egyértelmű jelet, ha a papi hivatásra hívja.

Ezt a jelet eléggé egyértelműen kapta meg, amikor 1985-ben Kalkuttába repült.

Ugyanis rájött, hogy aki mellette ül és imádkozik, az nem más, mint Teréz anya.

Beszélgetésbe elegyedett vele és elmondta neki, hogy mennyire bizonytalan papi hivatásában. Teréz anya viszont bátorította, hogy mondjon igent az Úr hívására. Tshering végül még aznap eldöntötte, hogy belép a Jezsuita Rendbe. 1995-ben ő lett az első és máig az egyetlen katolikus pap, aki Bhutánban született.

Néha érdemes nekünk is szétnézni magunk körül, esetleg beszélgetni a mellettünk ülővel. Ki tudja, talán az ő segítségével kapunk választ életünk nagy kérdéseire…

Forrás: Aleteia

További cikk a témában: https://katolikus.ma/nemzete-elso-katolikus-papja-lett-miutan-jelet-kert-az-urtol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése