2014. március 31., hétfő

FordulóPont

A Nyolc Boldogság Közösség 1998 óta szervezi meg ezt a lelkigyakorlatot (régi neve: „Hivatástisztázó lelkigyakorlat” volt), évente egyszer, tavasszal, homokkomáromi lelkigyakorlatos házában.

A FordulóPont 5 napos, kedd estétől vasárnap délig tart. A lelkigyakorlat folyamán a résztvevők feltehetik kérdéseiket önmaguknak és Istennek: Mire hív Isten engem személyesen? Hogyan ismerjem fel hivatásomat? Hogyan ismerhetem fel mély vágyaimat és félelmeimet? Hogyan tudok szabadon dönteni? Egybeesik-e Isten akarata és az én vágyam?

A lelkigyakorlatnak elsősorban nem az a célja, hogy a résztvevők egy hét alatt döntést hozzanak a hivatásukkal, munkájukkal, vagy családjukkal kapcsolatban. Abban szeretnénk segítséget nyújtani az előadások, a kreatív foglalkozások, az egyéni beszélgetések, a csend és az ima által, hogy felismerjék legmélyebb vágyaikat, azokat a félelmeket, amelyek meggátolhatják őket abban, hogy szabadon, örömmel döntsenek akár hivatásuk, akár életük éppen aktuális kérdésében.

Program: naponta két előadás, részvétel a Közösség liturgiáin, szentmise, egyéni csendes elmélkedés, séta, kreatív foglalkozás és naponta egyszer személyes beszélgetés egy lelki kísérővel.

A lelkigyakorlaton való részvétel feltételei:
  • Életkor: 20-50 év közöttiek, egyedülállók, vagy házasok.
  • Egy motivációs levél, melyben a jelentkező röviden összefoglalja, miért szeretne részt venni a lelkigyakorlaton, milyen kérdések foglalkoztatják a leginkább.
  • Egy regisztrációs lap kitöltése, melyben a lelkigyakorlat szempontjából fontos adatokra kérdezünk rá: életkor, családi állapot, valamilyen közösséghez, mozgalomhoz való tartozás.
A lelkigyakorlat helye: 8777 Homokkomárom, Ady E. u. 2.
Bővebb információ és jelentkezés: Tel.: +3630 520 5171, E-mail: hk.vendeg@gmail.com

Forrás: Nyolc Boldogság Közösség hivatástisztázó honlapja - http://fordulo.com/




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése