2014. március 15., szombat

Nagyböjti elmélkedés hivatásukat keresőknek

Nagyböjt lelkisége
 
Nagyböjtben igyekszünk megtérésünket jobban kimunkálni és Isten közelébe kerülni. Bűneinket mint akadályokat eltávolítani szívünkből és Isten felé az Ő kegyelme felé egyre nyitottabbá válni. Előkészítjük lelkünket Húsvét szent titkának ünneplésére. Mennyivel inkább fontos hivatáskeresés közepette ezt a lelkületet élni, életünk legfontosabb döntéséről Isten Akaratát fürkészve Vele jó kapcsolatot kiépíteni?

Jézus áldozata és igénye

Jézus vállalta megmentésünkre a szenvedést és a kereszthalált. Tudta előre, mi fog vele történni, és megerősítette, hogy nemcsak sok bűn és gonoszság él a világban, hanem olyan lelkek is támogatják Őt, akik életáldozatukkal megosztják vele szenvedéseit. Jézusnak szüksége van Őt közelebbről követő lelkekre.

Jézus és a meghívott lelkek kapcsolata

Jézus szenvedését lehet kívülről szemlélni részvéttel a szívünkben. De ő a meghívással lehetőséget ad, hogy mintegy belülről, az Ő Szívével egyesülten éljük meg szenvedéseit. Szenvedéseiben való osztozás a fogadalmak keresztjén és az önként vállalt áldozatokon keresztül Vele mind inkább szövetségben való élettel lehetséges egy „belső úton”.

Te is lehetsz meghívott

Mi lehet az Úr terve életemmel? Életáldozatomat kéri-e az Ő közelebbi követésére? - Ő elénk tárja mindezt alkalmas időben, csak szívünket az Ő Szent Szívébe kell helyezni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése