2013. szeptember 8., vasárnap

Az élet kirakója

Tegnap egy lelki napon meghívott vendég volt Antónia nővér, aki az Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregációjának közösségéhez tartozik. Ők ferences szellemiségben betegápolással, tanítással és egyházi szolgálattal foglalkoznak. Tanúságot tett a hivatásáról és közben nagyon eredeti képekkel illusztrálta a mondanivalóját.

Az egyik ilyen kép volt, hogy az életünket és a hivatáskeresésünket egy kirakójátékhoz hasonlította. Mindenkiről van egy képe Istennek, amely lassan kibontakozik életünk során, amelyet megpróbálunk kirakni, mint egy puzzle-t fokozatosan, ahogy telnek éveink. Eleinte egy egyszerűbb változatot kapunk, ahogy a gyermekek számára készült kirakó a számukra még nagyobb darabokból áll.

Később egyre bonyolultabb kirakókat kapunk. Egyre magasabb szinten van átadva számunkra életünk és hivatásunk kirakója. Ezt mindig az adott élethelyzetben próbáljuk kirakni, próbáljuk felfedezni, megélni azt, amelyet elképzelt számunkra a Mennyei Atya.


Példának hozta fel Kis Szent Teréz életét, aki gyermekkorában mindent magának akart, nem akarta megosztani a játékait testvéreivel. Idősebb korában ez a természet megmaradt, de ekkor már mindent a kegyelmi élet szerint szeretett volna: mindent akart, sok szenvedést, misszionárius akart lenni - egy új szinten valósult meg kívánsága.


Ehhez a feladathoz adjon sok kegyelmet az Úr minden hivatását keresőnek, hogy meg tudjon valósulni életében az, amelyet a Mennyei Atya megálmodott róla, kirajzolódjon az a kép, amely a puzzle teljes képe. Így váljon mindenki olyan boldoggá már itt a földön, amely lehetséges azok számára, akik az Úr útján járnak. Mindez az Isten akarata szerinti élet ajándéka.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése