2019. szeptember 7., szombat

Hivatások ősze: beöltözés, egyszerű fogadalom, fogadalomújítás

Hálás szívvel tekintünk vissza az elmúlt hetek eseményeire: beöltözést, egyszerű fogadalmat és fogadalomújításokat is ünnepeltünk, egy hét múlva pedig két testvérünk tesz örökfogadalmat. Kérjük a kedves testvéreket, hogy imádkozzanak rendünkért, tartományfőnökünkért, minden idős és fiatal ferencesért, hogy a Szentlélek vezetése megnyilvánuljon szolgálatunkban!

Isten, én Istenem, téged kereslek, utánad szomjazik a lelkem! (Zsolt 63, 2)

Szeretettel osztjuk meg a rend életében az elmúlt hetekben történt fontos eseményeket:

Szeptember 1-jén, vasárnap a szécsényi ferences templomban a reggeli dicséretet követően, ünnepélyes szertartás keretében felöltötte Szent Ferenc ruháját, megkapta rendi nevét és megkezdte novícius évét Kóta Quirin testvér.


Ugyanezen a napon a 10 órás szentmise keretében Novák Teofil testvér egyszerű fogadalommal kötelezte el magát Krisztus szorosabb követésére a Kisebb Testvérek Rendjében.


Szeptember 5-én négy testvérünk: Atanáz, Mihály, Efrém és Paszkál a Margit körúti ferences templomban megújította egyszerű fogadalmát.


És ami még előttünk áll:

Szeptember 14-én, szombaton a pasaréti Páduai Szent Antal ferences templomban Péter és Levente testvéreink a 18 órakor kezdődő szentmisében örökfogadalommal kötelezik el magukat Krisztus szorosabb követésére.Forrás: Ferences Sajtóközpont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése