2019. szeptember 7., szombat

Fuss a jezsuitákkal!

2019. szeptember 28., szombat, 10:00–15:00 Makkosmária

A magyar jezsuiták és munkatársaik, barátaik évek óta részt vesznek versenycélú futásokon. Idén saját szervezésben folytatjuk ezt a hagyományt, a rendtartományunk által meghirdetett hivatás évében azonban sajátos keretet és tartalmat adunk a sportolásnak.


Szeptember 28-án Fuss a jezsuitákkal! címmel közösségi alkalmat szervezünk, lehetőséget adva a rendünk iránt érdeklődőknek, hogy ilyen körülmények között is megismerhessenek bennünket.

A résztvevők a Makkosmáriától a Sodrás utcai rendházunkig kijelölt kb. 9 kilométeres, bő 300 méter szintkülönbségű, javarészt erdei útvonalon hét állomással és ott a rend egyik tagjával találkoznak, mindegyikük megjelenítve a jezsuita képzés egy-egy stációját. Itt röviden bepillantást kapnak a formáció adott szakaszába. A futás egészét pedig a tanuló rendtagokért, illetve a jövendő jezsuita hivatásokért ajánljuk fel, mindenkit arra biztatva, hogy e szándékhoz tegye hozzá a saját élethelyzetéből fakadó felajánlását.

A 10 órakor kezdődő, Koronkai Zoltán SJ és Nagy Bálint SJ által bemutatott szentmisét követő futáson/gyalogláson azt tarthat velünk, aki a leírás alján található linken regisztrál az eseményre, és befizeti a 2500 Ft/fő hozzájárulási díjat. Mivel provinciánk idén ünnepli 110. születésnapját, a résztvevők számát 110-ben korlátozzuk.

A regisztrációs díj fejében a résztvevők induláskor megkapják az esemény emblémázott technikai pólóját, a célba érkezés után pedig meghívjuk őket ebédre a Sodrás utcai rendház udvarán.

A rendezvényen való részvétel alsó korhatára 14 év, a 18 év alatti résztvevőktől írásos szülői jóváhagyást kérünk. A közösségi futás jellegéből adódóan rajtszámot és időmérést a szervezők nem biztosítanak.

A távot futva teljesítőket tervezett tempójuk alapján két csoportba osztjuk: „gyorstalpalók” (gyorsabban futók) és „fontolva haladók” (lassabban futók). A „Jézussal gyaloglók” csapat tagjai sétatempóban fognak haladni.


Forrás: Jezsuiták


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése