2015. április 12., vasárnap

Hivatáspasztoráció a Jó Pásztor Nővéreknél

„Aggódásunk a világért, amelynek annyira szüksége van Jézus megváltó jelenlétére, sürget minket, hogy imádkozzunk, hogy Ő küldjön munkásokat aratásába. Annak érdekében, hogy bátorítsuk és előmozdítsuk a hivatásokat Kongregációnkban, törekszünk megismertetni küldetésünket. Tudatában vagyunk annak, hogy életünk tanúságtétele vonzhat másokat arra, hogy válaszoljanak Jézus hívására.

Meghívjuk mindazokat, akik a szerzetesélet iránt érdeklődnek és fogadjuk közösségeinkben, lehetővé téve nekik, hogy megtapasztalják életmódunkat.” (Konstitúciók 56.)

Élethivatásunk felfedezése nem mindig egyszerű. Bár minden élethivatás misztérium, de mégsem rejtély, Isten meg akarja mutatni nekünk az utat, ami a miénk, ahol igazán boldogok és boldogítók lehetünk. Ugyanakkor Isten szabadsággal ajándékoz meg, és nem kényszerít ránk semmit, még azt az utat sem, ami a boldogságot hozza. Ezt nekünk is akarnunk kell és komolyan keresnünk, ami munkával jár.

Van helyünk! Az élethivatás Isten szeretettel teli álma rólunk. Merjünk együtt álmodni Vele, és az álom valósággá válik!

Mindannyiunk számára létezik egy pillanat, amikor megpróbáljuk felfedezni saját életünk, Istennel és testvéreinkkel való kapcsolatunk értelmét, és megkérdezzük magunktól:

Uram, mit akarsz tőlem?

Közösségünk hivatásgondozó felelőse: Rojkó Ildikó nővér

Előzetes személyes egyeztetéssel bármikor szívesen látunk hivatásukat kereső fiatalokat, akár elcsendesedésre, akár a közösséggel való ismerkedésre, akár csak személyes beszélgetésre.

ildiko.bp.bfm@gmail.com

+36 30 534 75 38

Közösségi imaalkalmainkra szívesen látunk

Laudes/Reggeli dicséret Hétfő + Szerda – Péntek: 7.15

Kedd + Vasárnap: 7.45

Vesperás/Esti dicséret Hétfő – Csütörtök: 17.30

Szentségimádás + Esti dicséret  Vasárnap: 17.00

Egyéni vagy csoportos elcsendesedésre, imádságokra, lelkinapokra, beszélgetésre is szeretettel várunk.

Egyeztetés Glória vagy Ildikó nővérrel.

noverek@jopasztor.hu

 +36 30 534 75 38

Forrás: Jó Pásztor Nővérek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése