2016. június 4., szombat

Nyári hivatástisztázó lelkigyakorlatok a Jézus Szíve Társaságánál

Hivatáskereső, döntést segítő lelkigyakorlat

A hivatástisztázó lelkigyakorlat tulajdonképpen egy személyesen kísért lelkigyakorlat, amelybe a lelkigyakorlatozó azzal a vággyal lép be, hogy Istent beengedje élete minden területére, és döntéseit is a Vele való kapcsolatból, barátságból hozza meg.

Időt szán arra, hogy mindennapi élete valóságában megismerje, megszeresse és kövesse Jézust. Ebben az imádságos párbeszédben kap helyet a lelkigyakorlatozó kérdése, döntéshelyzete, például az életállapot választása is.

Néha egészen egyértelmű számunkra az, ahogy Isten megérinti valóságunkat, magához vonz.  Lehet ez annak a jele, hogy Isten az evangéliumi tanácsok szerinti életre hív szerzetesi vagy papi hivatásban. Szükségünk lehet arra, hogy szívünk csendjében megszólaljon Annak a hangja, aki „ránk nézett és megszeretett", Akire ránézünk és megszeretjük.

Előfordulhat, hogy mindkét életállapot vonz minket, alkalmasak is lennénk rá, így azt keressük, melyik jelenti a nagyobb jót, hogy ezáltal „életünk bőségben legyen”. Esetleg vonzódunk a családos hivatáshoz, de félünk elindulni vagy elköteleződni.

Természetesen megtörténhet, hogy a lelkigyakorlatozóban még nem érettek meg a feltételek a döntés meghozatalára, de mindenképpen segít, ha engedjük, hogy néhány nap csendben (3-5-8 napban) Isten szerető tekintetével szemléljük életünket, vágyainkat.


2016. július 25-augusztus 2. Személyesen kísért és hivatástisztázó Szent Ignác-i lelkigyakorlat-8 napos

Kísérők: Lukács János SJ (csak júl. 25-31 között kísér), Gerber György, Gerber Bori, Suller Melinda SJC;


2016. július 25-28. Személyesen kísért és hivatástisztázó Szent Ignác-i lelkigyakorlat-3 napos

Kísérők:  Lukács János SJ (csak júl. 25-31 között kísér) , Gerber György, Gerber Bori, Suller Melinda SJC

2016. július 29-augusztus 2. Személyesen kísért és hivatástisztázó Szent Ignác-i lelkigyakorlat-4 napos

Kísérők: Gerber György, Gerber Bori, Suller Melinda SJC

A Szent Ignác-i lelkigyakorlat lehetőséget nyújt a szentírási imára, csendre és életreflexióra, amely elvezet egy mélyebb kapcsolatra Jézussal. A lelkigyakorlat a figyelmes hallgatás ideje, a befogadásé és a befogadottságé. A kísérő segít tudatosítani a tapasztalatokat és imamódokat tanít.

Jelentkezési cím: sziv.jelentkezes@gmail.com

Telefon:

(+36) 26/387-162
(+36) 20/77-00-994

Forrás: Jézus Szíve Társasága


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése