2016. május 16., hétfő

Pünkösdi gondolatok a hivatásról






"A kegyelmi adományok különfélék ugyan, de a Lélek ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. És az erő megnyilvánulások is különfélék, de Isten, aki mindezt mindenkiben cselekszi, ugyanaz. A Lélek megnyilvánulásait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. Egyik a bölcsesség szavait kapja a Lélek által, a másik a tudományét ugyanattól a Lélektől. Más valaki a hitet kapja ugyanabban a Lélekben, ismét más a gyógyítások adományát az egy Lélek által, vagy csodatévő hatalmat, prófétálást, a szellemek megkülönböztetését, a nyelveken való beszédet vagy a nyelveken való beszéd értelmezését. Ezt mind egy és ugyanaz a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek-kinek.” 1 Kor 12, 4-11

Az Egyházat a Szentlélek élteti. Krisztus Mennybemenetele után elküldetett a Szentlélek és adományaival megújít mindenkit, aki nyitott az Ő kegyelmeinek befogadására.

Keresztény életünk mindennapjaiban segítségünkre siet a Lélek, Aki megígértetett és elnyertük Pünkösdkor saját életünk és az Egyház közösségének éltetésére.

Nemcsak a hétköznapokban éltet minket a Szentlélek, hanem életünk nagy döntéseihez is igénybe vehetjük segítségét. Ha a kisebb ügyeinkben segít, mennyivel inkább életünk sarkalatos kérdéseiben nyerhetünk Tőle megvilágosítást?

Mind a keresztény hivatását kereső saját életében a Szentlélekkel való együttműködése által gyümölcsöző az élete és nyer útbaigazítást, mind pedig a karizmákkal bőven megáldott közösségi testvéreitől nyerhet eligazítást, ha kéri és jó tanácsaik útján vezetést nyerhet.

A karizmák tehát mind egyénileg mind a közösség javára fordítva áldást jelentenek a hivatás keresés és megtalálás útján.

A Szentlélek vezetése néha hosszabb folyamat, a Lélek lépésről lépésre vezet minket. Vannak olyan alkalmak, amikor komolyabb megvilágosítást kapunk ezekre nagyon érdemes odafigyelni és építeni rájuk.

Biztosak lehetünk abban, hogy ha kérjük a Szentlelket, segíteni fog számunkra érthető formában és életünk e szinte legfontosabb kérdésében nem hagy magunkra.

Imádkozhatunk nyelveken a hivatásunkért, kérhetünk testvérektől imát közbenjárást nyelveken és saját nyelvünkön, próféciákban, igékben képekben kaphatunk útmutatást, a bölcsesség és tudomány a jó tanács lelkével eltelt testvérek tanácsaira méltán hallgathatunk.

Nagyon fontos, hogy kérjük a lelkek megkülönböztetésének ajándékát hivatástisztázásunk során, hogy a saját részre kapott jeleket és a testvérektől kapott útmutatásokat úgy tudjuk értelmezni és életünkre alkalmazni, hogy az valóban előre vigye életünket és az Úr Akarata szerint alakuljon életünk.

Lehet, hogy félünk rálépni egy elkötelezett útra. Nemcsak a megkülönböztetésben, de a hivatásunkban való megmaradásunkban is bőven árasztja ránk kegyelmét Isten ebben teljesen bizonyosak lehetünk.

Ebben a tudatban kérjük a Szentlélek kiáradását ezen a pünkösdön és életünk minden napján, hogy Istennel való közvetlen kapcsolatunk és a testvére segítsége révén rátaláljunk és megmaradjunk hivatásunkban és élhessünk az ő szeretetében és erejében magunk és az egész Egyház megszentelésének szolgálatában. Amen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése