2016. május 23., hétfő

Nyári lelkigyakorlatok Püspökszentlászlón


Hivatástisztázó lelkigyakorlatok az Életrendezés Házában

Életünk újra és újra útelágazáshoz ér, amikor döntéseket kell hoznunk. Hogyan tovább? Időnként nagy küzdelembe kerül a helyes út megtalálása. Van, hogy csak sejtjük, melyik irányba keressük a megoldást, hol található életünk iránya, célja. Olykor pedig azon vívódunk, hogy a célhoz vezető sok jó út közül melyik is lenne számunkra a legjobb, ahol életünk lángolni tud.


Az életállapot választás különlegesen fontos szerepet játszik a döntéseink között. Van, akit a családalapítás vonz, de fél az elköteleződéstől. Van, aki vágyat érez Jézus osztatlan követésére az evangéliumi tanácsok útján, de bizonytalan, hogy milyen formában is tegye. Szerzetesként, papként? Van, akit sokféle vágy feszít, s nem látja még, melyikre hallgasson.

Szent Ignác lelkigyakorlatai a csend, az ima és a személyes beszélgetések révén segítséget nyújtanak abban, hogy rendet teremtsünk életünkben és felismerjük legmélyebb vágyainkat. Mély vágyaink elvezethetnek, hogy felismerjük az Úr hívását. A hivatástisztázó lelkigyakorlat tulajdonképpen egy olyan személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlat, ahol a lelkigyakorlatozó egy fontos kérdésben szeretne dönteni, vagy legalább közelebb kerülni a döntéshez. Szent Ignác számos olyan gyakorlatot is felkínál, amelyek segítik a döntéshozatalt. Mondhatjuk azt is, hogy a lelkigyakorlatok a döntéshozatal iskolája is.

Persze kiderülhet, hogy még nem érettek a feltételek egy végleges döntés meghozatalára. De egy 3-8 napos lelkigyakorlat akkor is segítségünkre lehet, hogy előrébb lépjünk és előkészítsünk egy döntést, amit majd később hozunk meg. Minden jó döntés alapja ugyanis az Úrral való kapcsolat elmélyítése.

Egyénileg kísért szentignáci lelkigyakorlat (Ignatianische Einzelexerzitien)

2016. június 13-18.

Kísérők: Tornya Erika RSCJ, Ann Krauss, Dagmar Scherf, Kutas Attila atya

A Szent Ignác-i lelkigyakorlatot azok számára ajánljuk, akik személyes kapcsolatban vannak Istennel vagy erre vágynak. A lelkigyakorlatozó lehetőséget kap, hogy a hétköznapi rutinjait elhagyja, kitegye magát  Isten személyes érintésének a csöndben, Isten Igéje, illetve a természet által.
Ez a lelkigyakorlat azoknak tud a legtöbbet segíteni, akik komolyabb döntésre készülnek, vagy úgy érzik, jól jönne egy megállás, reflexió Istennel.

Újdonság, hogy a magyar nyelv mellett  német nyelvű lelki kísérőt is lehet kérni. A magyarországi német közösségek tagjai számára, illetve német szakos diákok számára is jó lehetőség német nyelven végezni a lelkigyakorlatot.

Időpont: 2016. június 13 (hétfő, vacsorától) – június 18  (szombat, ebéd).

Személyesen kísért ifjúsági lelkigyakorlat

2016. július 3-10.

Kísérők: Lukács János SJ, Hiba György SJ, András Csaba SJ, Horváth Ferenc SJ

Lelkigyakorlat típusa: személyesen kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlat.

Kiknek ajánljuk: Ezt a lelkigyakorlatot azoknak ajánljuk, akik szeretnék elmélyíteni Istennel való kapcsolatukat, életvitelszerűen szeretnék gyakorolni a hitüket, mélyebb megtérésre vágyakoznak, ill. fontosabb döntéseiket Istenre szeretnék alapozni. Olyanokat várunk, akik szívesen vállalják a csendes elvonulást, hogy a Bibliával és saját életük könyvével imádkozva Istennel találkozzanak. A lelkigyakorlatot a kísérővel való személyes beszélgetések segítik.

Időpont: 2016. július 3 (vasárnap, vacsorától) – július 10 (vasárnap, ebéd).

További információk:

PÉCSI EGYHÁZMEGYE – ÉLETRENDEDZÉS HÁZA
Cím: 7694 Hosszúhetény, Püspökszentlászló 11-12
Tel.: (h-p. 9-17): 06-30/338-5784; 06-72/490-610
e-mail: eletrendezeshaza@pecs.egyhazmegye.hu
Honlap: www.eletrendezeshaza.hu

Forrás: Életrendezés Háza



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése