2014. december 31., szerda

Hálaadás a hivatásért

Év végén hálát adunk az elmúlt esztendőért, megfontoljuk a kegyelmeket és elért eredményeket és nekifeszülünk az előttünk álló új esztendőnek.

Hivatás keresés során is érdemes hálát adni és áttekinteni azokat a mérföldköveket, amelyek mellett elhaladtunk, és amelyek nyomán az új évben tovább haladva közelebb kerülhetünk a célhoz.

Milyen mérföldkövek vannak mögöttünk, amelyek hálaadásunk tárgyai lehetnek?

Lehetséges, hogy eljutottunk hivatástisztázó évre vagy lelkigyakorlatra, amely a legfontosabb mérföldkő egy hivatását kereső fiatal életében. Ennek gyümölcse egy életen át elkísérhet minket.

Nagyon sok jó lelki olvasmány van, amelyek szintén segíthetnek hivatás keresésünkben az eligazodáshoz. Melyek voltak sokat segítő olvasmányaink, melyekre tovább építkezhetünk?

Találkoztunk sok emberrel az év folyamán, talán kibontakoztak jó beszélgetések, melyek nyomán felfedezhettük azt is, hogy egy életszentségre törekvő megszentelt vagy családos tapasztalt lélek által talán maga az Úr szólt hozzánk. Melyek voltak ezek a találkozások, beszélgetések, kik voltak a segítségünkre levő személyek, milyen útjelző táblákként szolgáló mondatok hangzottak el?

Lelki vezetőnk és gyóntatónk szavai még fontosabbak lehetnek, mert vele Krisztus személyével találkozhatunk, aki ismer minket és megkapta a kegyelmet ahhoz, hogy nekünk a legjobb utat mutassa a lehetőségek közül. Figyelek e szavukra, engedelmes vagyok e nekik, bízom e az Úr irgalmában, hogy ilyen segítséget is megad eligazodásomhoz?

Az imádság a lelki életünk és Istenhez való viszonyunk alappillére. Imádságaink során belső hang, egy építő ige nyomán megerősödhettünk lelki életünkben, hivatásunkban közelebb kerülhettünk az igazsághoz, az Úr tervéhez életünkben. Mely Istentől kapott üzenet vagy ige volt, amely elkísérhet minket életünkben, és tovább segít kétségeink és gondolkozásaink során? Érdemes az igéknek egy külön kis könyvet nyitnunk, hogy később is visszatekintve erőt és útmutatást meríthessünk belőlük.

Sok egyéb módon is vezethet bennünket az Úr. Kérdés, hogy van-e elég odaszánás bennem, vannak e halló füleim, amely érzékeny antennaként az Úr Akaratára van beállítva és ezt a törekvését egész évben használva az új esztendőre is szeretnénk megtartani.

Ezért kérjük a Jó Istentől a kegyelmet, hogy egy Benne megélt óév után minél teljesebb évet érhessünk meg és hivatásunkhoz közelebb kerülve vagy abban kiteljesedve az Örök haza felé tartsunk a Szentháromság, a szentek és az angyalok segítségével.

Adjunk hálát a még keresett, Az Isten által nekünk adományozott vagy már megkapott hivatásért életünkben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése