2013. december 22., vasárnap

Adventi gondolatok a hivatásról

A hivatás, mint adventi várakozás

Minden lélek életében egy komoly várakozással teli időszak a hivatás keresésének ideje. Ez olyan módon is felfogható, mint az advent: felkészülés Jézus érkezésére. Isten válaszára vár mindenki és hogy a Megváltó az ő életébe is megérkezzen.

Isten Akaratának állandó keresése

Ez a várakozás nem passzív élethelyzet. Aktív, állandó Istenre figyelés. Mária és József Isten akaratának állandó keresésében élt. Ők, minden szent és minden hivatását komolyan kereső ember így tett. Tudták, hogy Isten az, aki a legmegfelelőbb utat szánja nekik, ez lesz az ő és mindenki üdvösségének a leghatékonyabb módja.

Túl minden ellenálláson

Mária és József sok nehézségen és emberi meg nem értésen keresztül követte Isten akaratát. Bíztak az Úrban, elfogadták vezetését és tudták, Őhozzá igazodva reményük és az emberiség várakozása beteljesül. Minden lélek életében ilyen hittel, reménnyel és szeretettel való úton járás a legcélravezetőbb.

Az Úr jelet ad

Az értetlenség ellensúlyozására az Úr maga adott nekik jelet. Mária és József életében is ott állt az angyal, és közvetítette Isten akaratát. Vannak jelek a mi életünkben is. De észrevesszük-e Isten üzenetét? A pásztorok számára szintén angyali küldött, a királyokat pedig a csillag vezette az Egyszülötthöz. Vannak ilyen küldöttek és csillagok a mi életünkben is. Elég figyelmesek vagyunk-e?

Jézus az Útmutató

Engedjük, hogy Jézus a mi szíveinkben is megszülessen és mutassa meg a mi igazi hivatásunkat. Minden hivatás életszentségben járva üdvösségünkre vezet. Ha már megtaláltuk, adjunk hálát hivatásunkért, amellyel az Üdvözítő szent tervben mi is részt vállalhatunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése