2013. november 4., hétfő

Hogyan lehet megkülönböztetni, mi a hivatásom? 2.

Hivatás és az Élő Ige
Az első részben leírtak alapján a hivatás keresése egyben Isten számunkra rendelt akaratának a keresése. Ezt az Akaratot többféle forrásból is meg lehet ismerni. Fontos, hogy több támpontot érdemes megvárni, míg elindulunk egy irányba.

Ebben a részben most egy támpontot szeretnék megvilágítani, mégpedig azt, hogy a hivatáskeresésben nagyon sokat segíthet a rendszeres szentírásolvasás.

Vannak olyan részek a Szentírásban, amelyek olykor helyzetünkben segítséget jelentenek. Lehet ez a napi igeolvasás közben élőbbé vált sorok, egy idézet, amely elénk tárul egy képeslapon vagy igés kártyán, egy közösségben vagy egyéni imádságban kapott igerész, mind mind nagyon fontosak lehetnek a megkülönböztetés szakaszában.

Számomra volt olyan szentírási idézet, amelyet egy medjugorjei zarándoklat végén kaptunk és olyan is, amelyet egyéni imádságban, elmélkedésben kaptam; ezek évekig elkísértek és erősítettek meg engem. Erőforrás volt a közösségben közbenjáró imában a testvérek által kapott igék is, amelyek egyre szilárdabban tereltek a megszentelt élet felé. Feltételezem, hogy a családos hivatásúak is kaphatnak olyan igét, amely őket a családi élet választására irányítják, ebben erősítik meg őket.

Kérem a kegyelmet minden Olvasó számára, hogy mindig találjon rá Isten Akaratára életében és tudjon a Szent Igéből táplálkozni életének minden szakaszában, kiváltképpen életének egyik legfontosabb döntéséhez a hivatásához kapjon belőle segítséget.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése