2013. november 28., csütörtök

Hivatástisztázó személyesen kísért lelkigyakorlat

2014. február 22. (szombat) – március 2. (vasárnap)

Vezeti: Koronkai Zoltán SJ; Laczkó Zsuzsanna SJC; Tornya Erika RSCJ

“Kérjem a kegyelmet, amit kívánok. Itt azt a kegyelmet kérem a mi Urunktól, hogy ne legyek süket az ő hívására, hanem készséges és szorgos szent akaratának teljesítésében” Szent Ignác

Életünk újra és újra útelágazáshoz ér, amikor döntéseket kell hoznunk. Hogyan tovább? Egy Szent Ignác-i lelkigyakorlat hatalmas segítséget adhat, hogy felismerjük, mi is a mi hivatásunk. Van, akit a családalapítás vonz, de fél az elköteleződéstől. Van, aki vágyat érez Jézus osztatlan követésére az evangéliumi tanácsok útján, de bizonytalan, milyen formában is tegye. Szerzetesként, papként? Van, akit sokféle vágy feszít, s nem látja még, melyikre hallgasson. Szent Ignác lelkigyakorlatai a csend, az ima és a személyes beszélgetések révén segítséget nyújtanak abban, hogy rendet teremtsünk életünkben, és felismerjük legmélyebb vágyainkat. Mély vágyaink elvezethetnek hivatásunk felismeréséhez és egy-egy döntő lépés megtételéhez. Persze kiderülhet, hogy esetleg még nem érettek a feltételek egy végleges döntés meghozatalára. Egy lelkigyakorlat ennek ellenére is segítségünkre lehet az előrelépésben, vagy egy később meghozandó döntés előkészítésében.
Lelkigyakorlat típusa: személyesen kísért Szent Ignáci lelkigyakorlat.
Kiknek ajánljuk: olyan 18 és 35 év közötti fiataloknak, akik vágynak rá, hogy életük egy fontos döntésében világosságot kapjanak. Vagy akik egyszerűen arra vágynak, hogy mélyebb kapcsolatban lehessenek Istennel.
Korhatár: 18-35 év
A lelkigyakorlat napirendje, csak tájékoztató jelleggel:
 - A napi 3-5 imaidő az imában való következetességet szolgálja.
 - A szentírási szövegekkel való elmélkedés megnyitja a személyes teret Isten és ember között.
 - Ennek kibontása és mélyítése történik meg a lelki kísérővel való beszélgetésben.
 - A természetben töltött idő az isteni jelenlét iránti érzékünket tágítja, finomítja.
 - A teljes csend a figyelem mélyülését, a jelenlétet és az Istennel való találkozást szolgálja.
A lelkigyakorlat költségei: Keresettel rendelkezőknek: 41.050.-Ft Keresettel NEM rendelkezőknek (diák, nyugdíjas, gyes-en lévő, munkanélküli stb): 35.850.-Ft Fenti költségek tartalmazzák a szállást, a teljes ellátást és a 650.-Ft-os mosatási költséget (ha hozol hálózsákot, ágyneműt ezt nem számoljuk) is. (Tájékoztató ár, véglegesítés a következő év elején.)
Amennyiben nincs lehetőséged a fenti költséget sem megfizetni, kérhetsz egyéni támogatást, az ABLAK támogatási alapnak köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy a költségek maximum 50%-át az Életrendezés Háza átvállalja tőled. Részletek a részvételi díjakról itt találhatók. A jelentkezés módjáról itt olvashatók információk.

Forrás: Életrendezés Háza

  
Tornya Erika RSCJ

Dr. Laczkó Zsuzsanna SJC


Koronkai Zoltán SJ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése