2013. október 31., csütörtök

Hogyan lehet megkülönböztetni, mi a hivatásom? 1.

Hivatás, imádság és béke
A keresztény élet egy dinamikus élet, állandó Isten keresés. Az a hívő, aki komolyan veszi a hitét, eljuthat arra a szintre a megtérés útján, hogy rájön, mindenben Isten akaratát kell keresnie életében. Egyrészt azért, mert ez a legjobb, ami történhet vele az életében, másodszor azért, mert ez az üdvösség legegyenesebb útja. Isten görbe vonalakon is tud egyenesen írni, rossz döntés esetén is tud jót kihozni egy helyzetből, de mégis minél előbb, minél közelebb kerülve Istenhez érdemes mindig az Ő Akaratát keresni mindenben. Életünk egy nagy döntése, talán a legfontosabb a hivatás kérdése. Mennyivel inkább kell Isten akaratát keresni ebben a kérdésben! Ezért a hivatás megkülönböztetése annak, aki Isten Akaratát keresi, hasonló módon lehetséges, ugyanazon jelek, lépések vannak e tekintetben is. Mik a megkülönböztetés támpontjai? Több is van, de én most egyet szeretnék kiemelni ebben a bejegyzésben.

Istenhez való közel kerülésemben nagyban segített a személyes imádság elmélyülése. Volt egy nehéz időszak életemben, amikor sok megpróbáltatás ért. Ekkor elkezdtem rendszeresen a tabernákulum előtt imádkozni, mert ott békére leltem. Csak néhány percre betértem mindig a templomba és jó volt egy kicsit megpihenni a béke szigetén. Később a béke érzése végigkísérte egész hivatás megkülönböztetési szakaszaimat. Egy-egy konkrét döntésnél mindig a béke érzése volt, ami megőrzött, megtartott a rossz döntéstől. Tehát a jó iránya mindig az, amely nagyobb békével tölti el az embert. A békétlenség mindig mutatja, hogy az az irány nem mérvadó. A béke érzése sokat segíthet emberi kapcsolatainkban és a hivatás keresésénél.

Kívánom, hogy a Békesség Istene mutassa meg minden kedves Olvasónak, hogy mi a helyes döntés életében az Isten Országa felé vezető úton, főképpen pedig a hivatás megkülönböztetésének útján vagy a hivatás megerősödésének, elmélyülésének során.

A Szent István Bazilika szentségi kápolnája (Fotó: Mária Eszter)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése