2013. október 13., vasárnap

Ugyanaz a Lélek egyesít minket!

Szeptemberben megismerkedtem egy nővérrel, aki a Szentlélek Szolgálói szerzetesközösséghez tartozik, vagy más néven Missziós nővérekhez (a nevük rövidítése SSpS amelynek jelentése Servarum Spiritus Sancti – a Szentlélek Szolgálói).


Úgy is olvastam róluk, mint „verbita nővérek”, mivel ugyanaz a személy Arnold Janssen német származású atya alapította a hollandiai Steyl-ben 1889. december 8-án őket, aki 1875-ben az Isteni Ige Társaságát (SVD - Verbiták) is megalapította.

Arnold atya - akit 2003. októberében II. János Pál pápa szentté avatott – 1996-ban alapított egy harmadik ágazatot is, ami szintén női rend, nevük Szentlélek Szolgálói Örökimádó Nővérek vagy csak így: Örökimádó nővérek. Ők a rendi család kontemplatív ága. Rendi ruhájuk nagyon különleges, mert rózsaszínű, ezzel a Szentlelket szimbolizáló lángnyelvek színéhez hasonló. Nem tévesztendők össze a Maria Reparatrix Örökimádó nővérekkel (róluk itt egy rövid összefoglaló: http://uj.katolikus.hu/rendek.php?h=27 ).




Magyarul ezen az oldalon lehet a missziós nővérekről olvasni: http://uj.katolikus.hu/rendek.php?h=66 illetve a Verbita Rend honlapján itt: http://www.verbita.hu/verbita.php?id=500 .


A közösség hivatalos honlapja itt érhető el: http://www.worldssps.org/ . Van egy blogjuk is itt: http://worldssps.org/wnews/ .

Íme, egy képes összeállítás a missziós nővérektől:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése