2012. szeptember 21., péntek

Jelöltségi képzés a Boldogasszony Iskolanővéreknél

A Boldogasszony Iskolanővérek apostoli szerzetesközössége 2012. november 17-én jelöltségi képzést indít szerzetesi életre készülők számára.

Olyan lányokat/nőket várunk, akik komolyan foglalkoznak az apostoli szerzetesi hivatással, de még nem jutottak el világos döntésre - vagy akik már döntöttek, és szeretnének bekapcsolódni a szerzetesképzésbe. A képzés célja:

az iskolanővéri karizmával való mélyebb találkozás, és annak a tisztázása, hogy ez megegyezik-e a jelölt személyes küldetésével. Ezért a jelöltek bekapcsolódnak az iskolanővérek küldetésébe: felelősséget vállalnak, elköteleződnek, hatni akarnak - akár pedagógusként, akár más módon. A jelöltségbe jelentkezőket intenzív közösségi alkalmakra és személyes vezetésre hívjuk. A képzést vezető nővérek teamje személyre szabottan, a jelöltek aktuális életkörülményeihez igazodva kíséri és fejleszti őket lelkiségi, önismereti, közösségi területen. Érdeklődni és jelentkezni Makai M. Csillánál lehet a 6725 Szeged, Szentháromság utca 74. postai címen, vagy a makaicsilla@yahoo.com e-mail címen.

Mi, iskolanővérek, hiszünk abban, hogy a világ meg tud változni az ember átformálódása révén. Ez a hitünk kifejeződik abban, hogy képzéssel-neveléssel, kultúrával gyógyítjuk a világ sebeit. Szolgálatunkban elsősorban a gyerekeket, a nőket, a hátrányos helyzetben élőket részesítjük előnyben. Aktív apostoli életünket a hűséges ima, a közösségi élet táplálja. 5 kontinens 34 országában, nemzetközi közösség tagjaiként sokféle területen működnek az iskolanővérek: megtaláljuk őket óvodától egyetemig az oktatásban, kollégiumokban, plébániai és szociális munkában, de foglalkoznak a nővérek menekültekkel, hajléktalanokkal, prostituáltakkal is. A Kárpát-medencében 154 éves múlttal, jól működő intézményekkel a hátunk mögött keressük, hogy mire hív minket ma Isten, hol tudunk nevelői karizmánkkal a teljes ember kibontakozásának szolgálatában tevékenykedni.

Honlap: www.iskolanoverek.hu

Forrás: VPP Hírporta

A közösség karizmájáról: http://www.iskolanoverek.hu/index.php/karizmaink



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése