2012. szeptember 5., szerda

A pap életszentsége Jézus élő jelenlétét hordozza



Boldog Kalkuttai Teréz anya magyar szeminaristákhoz intézett szavaiból:

"Kérjük a Boldogságos Szűz Máriát, segítsen bennünket, hogy a mi szívünk is olyan gyönyörű legyen, olyan tiszta, olyan folt nélküli, annyira tele szeretettel és alázattal, hogy befogadhassuk Jézust, és szívünkben őrizhessük. Szeressétek őt, ahogy Mária szerette őt, és szolgáljátok őt, amikor a szegények és szükséget szenvedők álruhájában jelenik meg."

"Az a hivatásunk, hogy így egészen átadjuk magunkat Jézusnak. És a ti számotokra, akiket kiválasztott, hogy papjai legyetek, ez különösen érvényes. Milyen szentté kell válnotok, hogy az ő helyét foglalhassátok el, és őt képviselhessétek a világban."

"Hogy kizárólag Jézuséi lehessünk, ahhoz mélységes imaéletünknek és áldozatkészségünknek kell lenni. Az imádság a mély hit gyümölcse. A hit gyümölcse pedig a szeretet és a szeretet gyümölcse a szolgálat."

"Isten csodálatos adománya számotokra, hogy papjai lehettek, mert ti vihetitek el Jézust sok ember szívébe."

"Jézus nagysága és alázata abban áll, hogy készségesen átadja magát, hogy a papokban jelenlévő Jézussá legyen."

"Mert a pap életszentsége Jézus élő jelenlétét hordozza. Amikor a keresztre nézünk, láthatjuk, mennyire szeretett ő bennünket. Ha pedig a tabernákulumra nézünk, láthatjuk, hogy most is mennyire szeret bennünket."

"Imádkozni fogok értetek, hogy Mária által ti is egészen Jézusnak adjátok magatokat. Legyetek alázatosak, mint Mária, és szentek, mint Jézus. Ti is imádkozzatok értünk, hogy el ne rontsuk Isten művét, amit nagy szeretettel és alázattal próbálunk végezni. Imádkozzatok a szegényeinkért is. Sok-sok szenvedés van ezen emberek között, de csodálatos emberek ezek. Valóban Jézus találjuk meg bennük a nyomorultak álarca mögött."

"Imádkozunk értetek, hogy maradjatok hűségesek minden időben, minden percben!"

"Éppúgy, ahogy az Atya Igéje megtestesült, hogy köztünk és bennünk éljen, a papságot szintén azért kaptuk, hogy Isten szeretete élő szeretet legyen az emberiség számára."

Forrás: Központi Szeminárium

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése