2011. október 27., csütörtök

A szeretet kötelékében 1.

VINCULUM   CARITATIS   KÖZÖSSÉG

Világi Intézmény

Nevünk /magyarul : Szeretet Köteléke/ jelzi

LELKISÉGÜNK LÉNYEGÉT: a SZERETET központiságát és az EUCHARISZTIÁVAL  való intenzív kapcsolatunkat.

ÉLETCÉLUNK: VILÁGÍTVA SZERESSÜNK, SZERETVE VILÁGÍTSUNK!  

 
TAGJAINK:

 SZOROS ÉRTELEMBEN vett tagok azok a világban élő nők, akik az evangéliumi tanácsokra hivatást kaptak, bármilyen végzettségűek, vagy foglalkozásúak.

TÁGABB ÉRTELEMBEN vett tagok
·      egyházmegyei szolgálatban élő papok, akik a Közösség szellemében vállalják az evangéliumi tanácsokat és az apostoli célkitűzéseket.
·     Családok és egyének, akik a Közösség szellemében törekszenek az evangéliumi tanácsok állapotuk szerinti követésére és az apostolkodásra.

„A Szentlélek, a különféle ajándékok csodálatos mestere, napjainkban az Istennek szentelt élet új formáit hozta létre. 
Világi intézményeken azokat értjük, melyeknek tagjai Istennek szenteltségüket a világban élve, az evangéliumi tanácsok vállalásával e világi struktúrák közepette akarják megélni.
Így, miközben a teljes Istenhez tartozás egészen szabaddá teszi őket Isten szolgálatára, törekvésük a mindennapos környezetben a Lélek hatására hozzájárul ahhoz, hogy a világi dolgokat evangéliumi lelkület hassa át. A világi intézmények ezáltal, sajátos karizmáiknak megfelelően hozzájárulnak ahhoz, hogy az Egyház kifejezetten jelen tudjon lenni a társadalomban.” (Vita Consecrata 1996. II. János Pál pápa)



E-mail cím: vinculum@freemail.hu   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése