2011. október 26., szerda

Bemutatkozás

Szeretettel köszöntöm a Kedves Olvasókat!

Ez az oldal azzal a céllal jött létre, hogy a hivatással kapcsolatos kérdésekben segítséget adjon. Ahogy a fejlécben is áll: a fő téma a hivatástisztázás és hivatásgondozás. Mindezt a területen jártas egyházi személyek tanítása által, az úton már gyakorlatot szerzett „hivatásos egyedülállók” és az eddigi saját tapasztalatok megosztásával történne. A lelki napok, lelkigyakorlatok és más lelki programok összegyűjtésével  is szeretnék naprakész információkat adni. Mindezt a témával kapcsolatos igék, imák és zenei anyagok bővítenék.

A Concedo cím abból fakad, hogy e latin szónak létezik egy olyan jelentése is, hogy hódol, kedvében jár, aláveti magát valakinek, mindez kifejezheti az engedelmességet, amely Isten ránk vonatkozó tervének alázatos elfogadását jelenti illetve az áldozat és engesztelés fontosságát. Jobb javaslatot szívesen elfogadok; ha megfelelőbbet sikerül találni, szívesen közzéteszem. Eddig ettől jobbat nem találtam, ami jobban kifejezné a lelki tartalmat. Az első jelentése is elgondolkodtató (kivonulás) de ez nem olyan értelemben használatos a leírás alapján, mint ahogy a megszentelt hivatású személy esetén ezt értelmezni lehetne, inkább hadművelet során való visszavonulást jelent. A másik ok, hogy nem írok egyetlen magyar szót a Concedo mellé vagy helyett, mert ma már sokan a világban maradva élnek megszentelt életet.

Az alábbi címen lehetőség van a megjegyzések mellett a személyes kapcsolatfelvételre is: foryourvocation(@)gmail.com. Ide várom a javaslatokat, a nem közzéteendő megjegyzéseket és a személyes tartalmú megkereséseket.
Külön jelezném, hogy olyanok, akik nem hisznek Istenben, nem keresztények illetve keresztény vagy katolikusok lévén nem bízták rá életük vezetését az Úrra, nem gondolkoznak és imádkoznak komolyan hivatásukkal kapcsolatban megkülönböztetésért, azoknak ez a blog nem megfelelő forrás és nem érdemes véleményt alkotniuk. Számukra vannak más oldalak, könyvek, források, amelyeket szívesen a figyelmükbe ajánlhatok.

Mindenkinek sok kegyelmet kívánok, kiváltképpen a hivatásának felismerésében életében, az Úr Szent Tervének megvalósításához, a Hozzá való hűség megéléséhez annak minden napján.

Fiat voluntas tua! – Legyen meg a Te Akaratod!

Jézus, Mária és Szent József közbenjárását kérve szeretettel és imával:

Mária Eszter


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése