2020. szeptember 9., szerda

16 új ideiglenes fogadalmas a Nyolc Boldogság Közösségben

Augusztus utolsó napjaiban világszerte 16 fiatal fejezte be noviciátusi évét, öltötte magára a szerzetesi ruhát, és tett ideiglenes fogadalmat a Nyolc Boldogság Közösségben.


A férfi ág 8 új fogadalmas testvérrel gyarapodott. Öten Belgiumban, a Közösség nemzetközi noviciátusában készültek a szerzetesi életre: Jean (francia), Paul (kameruni), Marek (lengyel), Florian (svájci) és Théophile (togoi). Másik három testvér pedig Vietnámban tett fogadalmat.

A nővér ág 2 franciaországi noviciátusát is nyolcan fejezték be idén: Delphine (francia), Esther (francia), Angela (német), Nathalia (mexikói) és Samantha (amerikai) a nemzetközi noviciátusban, Laetitia (elefántcsontparti), Marie-Elisabeth (közép-afrikai) és Maïssa (gaboni) az afrikai régió noviciátusában készültek a fogadalomtételre.

16 új fogadalmas, 12 különböző nemzetiségből! Hála a Közösség sokszínűségéért!

Idén szeptemberben egyébként világszerte 85 fiatal kezdett új képzési szakaszt (próbaidő, jelöltidő, noviciátus) a Közösségben és készül további elköteleződésre a szerzetesi ágak valamelyikében vagy a laikus ágban. Kísérjük őket imáinkkal!


Forrás: Nyolc Boldogság Közösség


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése