2020. május 1., péntek

Kilenced fogadalomújításra

Bevezetés

Jóságodba vetett hittel fordulok most Hozzád Mindenható Atyám, hogy Te tedd lelkemet képessé a megkezdett utat tovább folytatni és Te tégy alkalmassá engem befogadni életemnek ezen a szakaszán a számomra adni méltóztatott kegyelmeidet. Tégy képessé engem előkészíteni a szívemet a mennyei segítséged ajándékainak átvételére és arra, hogy mindezeket magam és a környezetem illetve a rám bízottak számára is gyümölcsözően kamatoztathassam. Amen.


1.    nap

Imádság hűségért


"Tartsátok meg és teljesítsétek mindazokat a parancsolatokat, amelyeket ma parancsolok nektek, hogy éljetek, szaporodjatok, bemenjetek és birtokba vegyétek azt a földet, amelyet az Úr atyáitoknak esküvel megígért." Mózes ötödik könyve 8,1.

Isten jósága hűségre kötelez minket, mert csak így tölthetjük be azt a hivatást, amelyben a legteljesebben élhetjük meg küldetésünket, és amelyben a leginkább kiteljesedhetünk. Alakítsd ki bennem Istenem a hűséges szívet, hogy mindenkor hűen szolgálhassalak és a meghívásomnak mindig maradéktalanul eleget tehessek. Te közel vagy mindazokhoz, akik hűséggel hívják a Te nevedet, ne vess el engem sem Hűség Istene, hanem hallgass meg kegyelmesen. Amen.

Egy tized Rózsafüzér a következő titokkal: 

„Aki mindig hűségesen teljesítetted Mennyei Atyád Akaratát és képessé teszel bennünket is a hűséges életre.”

2.    nap

Imádság szelídségért


"Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban." Pál levele a filippiekhez 4, 4-6.

Szelíd Jézus, add, hogy szelíd lehessek akárcsak Te, amikor megálltál Feláldozott Bárányként nyíróid előtt. Ha a környezetünkben élők és a helyzetek próbára is tesznek bennünket, engedd, hogy mindezt szelídséggel és türelemmel viseljük ezáltal is hasonlóvá válva Hozzád. 

Az igazi utat Feléd, csak szelídséggel lehet megtenni és ezt kell magamra öltenem, ha a Te választottaid közé szeretnék tartozni. Segíts ezen törekvésemben minden nehézségeim közepette, hogy hivatásomban kiteljesedhessem és Neked élhessek. Amen.

Egy tized Rózsafüzér a következő titokkal: 

„Aki szelíden álltál bíráid előtt, mint a leölésre váró Bárány.”

3.    nap

Imádság alázatért


"Nem a sokaságban van a te erőd, sem hatalmad az erősekben, hanem te az alázatosak Istene vagy, az elnyomottak segítője, a gyengék támasza, az eltaszítottak oltalmazója, az elkeseredettek szabadítója." Judit könyve 9, 11.

Istenem, Te nem azokban leled kedvedet, akik nagyra tartják magukat, hanem az alázatos és töredelmes szívek azok, amelyeket nem vetsz el. A gőgösök a szemedben ellenállásra adnak okot, az alázatos lelkűeket azonban elhalmozod kegyelmeiddel. 

Csak úgy talál nyugalmat a lelkünk, ha a Te szent és alázatos Szívedhez hasonlóvá válik. Ezt az igát akarom én is magamra venni és tanulni Tőled, ebben segíts engem és formálj engem Szent Szíved szerint. Segíts alázatosnak lenni környezetemben mindenkihez és a kelleténél többre nem tartani magam. Amen.

Egy tized Rózsafüzér a következő titokkal: 

„ Aki megalázta magát és engedelmes volt mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.”

4.    nap

Imádság irgalmasságért


"Úgy beszéljetek, és úgy cselekedjetek, hogy titeket a szabadság törvénye által fognak megítélni. Mert irgalom nélkül ítélet vár arra, aki nem cselekszik irgalmasságot, az irgalmasság viszont diadalmaskodik az ítéleten." Jakab levele 2,12-13.

Irgalmasságodban töröld el Uram mindenkor az én bűneimet, ha eléd járulok a kiengesztelődés szentségében. A Te igazságosságod mellett ott áll irgalmasságod is, amelyet tőlünk is vársz, hogy felebarátainkkal így cselekedjünk. Ezért kérlek, adj erőt minden szolgálatomban, hogy irgalmassággal forduljak a környezetemben élőkhöz és a rám bízottak felé.

Aki máshoz irgalmas, az nyerheti el a Te irgalmasságodat is és annak nem kell áthaladnia igazságosságod kapuján. Segíts megtapasztalni mindig a Te irgalmasságodat, hogy felajánlásaim és szándékaim mindig az irgalmasságot tekintsék elsőrangúnak az érdemek szerinti felajánlásaim helyett. Amen.

Egy tized Rózsafüzér a következő titokkal: 

„Aki nagy irgalmasságú és hosszan tűrő vagy gyarlóságaink iránt.”

5.    nap

Imádság erősségért

"Ama napon a seregek Ura lesz ékes koronája és dicsőséges koszorúja népe maradékának; És ítéletnek lelke annak, a ki az ítélőszékben ül, és erősség azoknak, a kik visszanyomják a kapuig az ellenséget." Izajás könyve 28,5-6.

Csak a Te erőd által tudjuk távozásra kényszeríteni az ellenséget, mert Te vagy a mi erősségünk és oltalmunk a szorongatásaink idején. 

Kérünk, add mindig a Te Te erődet feladataink teljesítéséhez, hogy azt ténylegesen mindig Te Benned végezhessük és a Te erőd által hirdethessük az Országod Örömhírét és a Te jótetteidet hivatásunkat így ezzel az erővel tölthessük be.

Egy tized Rózsafüzér a következő titokkal: 

„Aki az Erősség Lelkével kormányozod Szent Egyházadat.”

6.    nap

Imádság bátorságért


"Akkor az igazak nagy bátorsággal állnak azok ellenébe, akik sanyargatták őket, és hiábavalónak gondolták fáradságukat. Amikor ezt látják, iszonyú félelem rendíti meg őket, s elámulnak a nem várt, hirtelen üdvösség miatt." Bölcsesség könyve 5., 1-2.

"De azonnal megszólította őket, és ezt mondta: – Bátorság, én vagyok, ne féljetek!" Máté 14, 27.

Segíts nekünk olyan bátorsággal helyt állni hivatásunkban, mint a sasoknak. Áldj meg minket, hogy a világ hitetlenségével szemben bátran hirdessük a Mennyei értékeket és ne tántorodjunk el soha, ha nehézségeket is tapasztalunk meg.

Te nem a félelem lelkét adtad számunkra, hogy így kelljen élnünk, hanem állandóan kértél minket, ne féljünk. Erősíts meg engem is minden félelmem közepette, hogy azzal a bátorsággal, mellyel a vértanúk is hősiesen helyt álltak tudjam folytatni a Te szőlődben a rám bízott munkákat. Amen.

Egy tized Rózsafüzér a következő titokkal: 

„Aki bátorítasz minket minden élethelyzetünkben a kitartásra.”

7.    nap

Imádság megkülönböztetésért


"Mindenféle ételt befogad a gyomrunk, de mégis van étel, amely jobb a másiknál. Ínyünk megvizsgálja, ízlik-e a falat, így az értő szív is a hazug szavakat. Az alattomos szív búbánat forrása, de az ügyes ember visszafizet neki." Sirák fia könyve 36.,18-20.

"Aki tejen él, járatlan az igaz tanításban, hiszen még kisgyerek. A tökéletesnek viszont, aki gyakorlattal megfelelő érzéket szerzett a jó és a rossz megkülönböztetésére, szilárd eledel való." Zsidóknak írt levél 5.,13-14. 

Segíts egyre inkább felnőtté válni Istenem, hogy alkalmassá válhassak a jó és a rossz megkülönböztetésére. Ezáltal mind saját lelki eledelem jó forrásból és módon származzon, mind azokat úgy tudjam táplálni, akik az én életpéldámon épülni tudnak, hogy őket közelebb segíthessem a Te országodhoz. Szentlélek Úristen, Te a megkülönböztetés Lelkét is adományozni tudod annak, aki hajlandó befogadni ajándékaidat. Tégy képessé engem is a lelkek megkülönböztetésére hogy egyre tökéletesebben legyek az Atya gyermeke, Krisztus Tanítványa és a Szentlélek Leánya. Amen.

Egy tized Rózsafüzér a következő titokkal: 

„Aki a Megkülönböztetés Szent Lelkével teljesítetted küldetésedet a Földön és bennünket is erre az útra hívsz.”

8.    nap

Imádság bölcsességért


"Bölcsességet szerezni jobb, mint aranyat, okosságra szert tenni többet ér az ezüstnél." Példabeszédek könyve 16.,16.

"A bölcsesség gyökere ki előtt tárul fel, avagy ki láthatott bele terveibe? Csak egyetlen bölcs van, s roppant félelmetes, ahogy a trónján ül és onnan országol: az Úr! Ő teremtette meg, látta, számba vette és kiárasztotta minden műveire. Bőkezűen juttat belőle minden testnek, ajándékul adja azoknak, akik őt szeretik." Sirák fia könyve 1,6-10.

A bölcsességed titkát mindenki előtt kinyilvánítod, ha töredelmesen kéri és elég kicsiny ennek befogadására, mert nem a saját nagyságát akarja megmutatni, hanem ki tud nyilvánulni a világ előtt a Te nagyságod. Engedd meg Nekem is gyarló szolgálódnak, hogy a Szent Lelked által elkérhessem a Bölcsesség Lelkét, és ezzel betöltekezve végezhessem minden munkámat itt a földöm hivatásomat így töltve be és szeretetemet így mutatva ki irántad. Amen.

Egy tized Rózsafüzér a következő titokkal: 

„Aki bölcsességedet a kicsinyeknek nyilvánítod ki.”

9.    nap

Imádság alkalmazkodásért


"Ezért tehát övezzétek fel elmétek derekát, legyetek józanok, és bízzatok tökéletesen a kegyelemben, amelyet Jézus Krisztus megjelenésekor felajánlanak nektek; mint engedelmes fiak, nem tudatlanságotok régi vágyaihoz alkalmazkodva, hanem a Szent szerint, aki titeket meghívott, magatok is egész életmódotokban szentek legyetek, mert írva van: »Szentek legyetek, mert én szent vagyok!«" Péter első levele 1., 13-16.

Vonj ki engem, Uram tudatlanságom régi vágyaiból, hogy ne ezekhez alkalmazkodjam már többé, hanem a Te Szent mivoltodhoz. Segíts közeledni a Te szentségedhez, hogy Hozzád alkalmazkodjam itt a világon, ne pedig az anyagi világ Téged sokszor nélkülöző törvényeihez, amelyet olyan emberek hoztak, akik nem tekintik mérvadónak a Te személyedet. Te légy az én mércém, hogy mindig tudjam, kihez kell igazodni és ebben ki is tartsak Feléd vezető utam minden napján. Amen.

Egy tized Rózsafüzér a következő titokkal:

„Aki mindenkoron alkalmazkodtál az Atya Akaratához és példát adtál nekünk ebben.”

Befejezés

Mennyei Atyám! Szeretetedbe vetett bizalommal kérlek, szilárdíts meg engem a jóban, hogy teljesen Beléd gyökerezve Szent Akaratodnak híven megfelelhessek. A Mi Urunk Jézus Krisztus által a Szentlélekkel együtt az összes szentekkel és angyalokkal együtt dicsőítelek Téged és hálatelt szívvel zsoltárt zengek neked most és mindörökkön örökké. Amen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése