2015. június 26., péntek

Nyílt levél Paduraru Ágnes nővér részére, örökfogadalma alkalmából


Drága Ági Nővér!

Milyen érzések töltik be szívünket?Ezt csak az Úr tudja, aki lényünk legmélyébe lát. Mi csak körülírhatjuk azt az érzést, amely az kiemelkedik az összes többi közül: a mélységes hálát.

Szükségét érezzük, hogy kifejezzük hálánkat az Úrnak a rengeteg ajándékért, amelyeket nap mint nap átnyújt nekünk, de mindenek előtt Ági nővér: a Te hivatásod ajándékáért, hogy különleges módon követheted Őt, életedet a Segítő Szűzanya Leányai Közösségének szentelve.

A megszentelt élet ajándékával arra is meghívást kaptunk, hogy újból és újból felfedezzük Isten szeretetét új, mélyebb módon. De vajon melyik Isten felénk áramló szeretetének igazi arca?

Ez olyan szeretet, amelyet folyamatosan ad: Az Úr ragaszkodik hozzád, Ági nővér, s Téged választott. A társává tett téged egy rendkívüli és egyedi szövetségben, Isten velünk kötött szövetségében, s ezt öröktől fogva így tervezte! Öröktől való szeretettel! Minket megelőzően létező szeretettel!

Mindenestől kegyelemből származó szeretettel, amely megvált és felszabadít! Ez kegyelemből fakadó, szabad szeretet, amely egészében nem tőled függ, hanem egyedül tőle. Az ő szeretete hűséges, feltétel nélkül hűséges. Isten örök szeretete a te idődben nyilvánul meg, sajátos mértéke szerint: minden nap hív téged, minden nap téged választ, minden nap egyesül veled, kifejezi irgalmasságát, minden nap meg akar váltani és felszabadítani, minden nap örökül adja hűségét. Hogyhogy nem fordulunk mindig megújuló és élettel teli hálával az Úrhoz? Isten szeretete örökké hűséges! És te, Ági nővér, örök fogadalmat téve, szíved minden erejével keresd, hogy hogyan válaszolhatsz nap mint nap erre a hűségre, Isten hűségére.

A szerzetesi hivatás kegyelem, amely szétárad, és minden nap bőségesen megadja neked a kellő segítséget, sőt, az Úrnak felajánlott hűség viszonzásaként tükörként felragyogtatja az Ő hűségét. Hogyhogy nem fordulunk mindig mindnyájan megújuló és élettel teli hálával az Úrhoz olyan hivatásért, amely neked ajándékoztatott, olyan küldetésért, amely rád bízatott? 

Drága Ági nővér, minden nap érezd át, hogy Krisztus megváltott és megigézett téged. Nap mint nap keresd és találd is meg Jézust, az igazi kincset, mint igazgyöngyöt, vagyis a legnagyobb, legjelentőségteljesebb értéket, amely a legnagyobb bizonyosságot, szépséget képes hozni az életedbe minden nap.  A teljes szabadságból fakadó elköteleződésed, vagyis igaz és intenzív szereteted, a te örökre szóló igened Istené lett, Ági nővér! Ő küld téged hirdetni a keresztre feszített Krisztus Evangéliumát, nem csak szóval, hanem élettel, megszentelt, egyre áradóbb, vagyis Isten és a rád bízott fiatalok kedvéért teljesen “elvesztegetett” élettel.

Forrás: Don Bosco Nővérek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése