2017. augusztus 25., péntek

Újabb fogadalomtétel a Vianney Testvéreknél

Idén már második alkalommal ünnepelt fogadalomtételt a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség 2017. augusztus 20-án, Szent István király ünnepén. Isten hívó szavára válaszolva, háromnapos lelkigyakorlata végén, Tatár Bálint novícius testvér letette első, egyszerű fogadalmát a Vianney Testvérek Közösségében Pócspetriben.

 
Az ünnepi szentmisét Szenes István elöljáró atya celebrálta a Szentkereszt Megtalálása Plébániatemplomban. Az evangélium felolvasása után Bálint testvér válaszolt a szándékának tisztaságára és szabadságára vonatkozó kérdésekre, majd a mindenszentek litániáját követően elmondta személyes fogadalmi imáját, amelyet közösségük speciális óraimája ihletett: „Irgalmas Jézus, imádlak téged a sok kegyelemért, amelyet nekem juttattál... Megtanítottál bízni gondviselésedben. Dicsérlek téged a sok jóért, amit nekem juttattál, s amit már előkészítettél. Mindenkor emlékeztess, hogy mindezeket felajánlhatom a szenvedőkért, a haldoklókért és odaajándékozhatom magam a tisztítótűzben szenvedő lelkekért.”

Ez után következett az a bensőséges pillanat, amikor letette fogadalmát az elöljáró atya kezébe az evangéliumi hármas tanács - tisztaság, szegénység, engedelmesség – mellett, valamint negyedik fogadalomként életét ajánlva a tisztítótűzben szenvedő lelkekért és a földön a tisztulás útján járó lelkekért. Végül magára öltötte az engedelmességet jelképező övet és a testvérek imafüzérét.

Bálint testvérrel együtt ünnepelt közössége, családtagjai, barátai, volt tanárai, az egyházközség tagjai és más megszentelt életet élő közösség képviselői.

Tatár Bálint Vianney testvér Nyíregyházán született 1994. november 24-én. Négygyermekes hívő családban nőtt fel, a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban érettségizett. Felsőfokú tanulmányait Budapesten a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán kezdte el katekéta-lelkipásztori munkatárs szakon. Fogadalomtétele utáni küldetéseként az Egri Érseki Hittudományi Főiskolán kezdi meg felkészülését az áldozópapságra.

A Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség megalapítását 2015-ben engedélyezte Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye akkori püspöke. A megszentelt életet élő, apostoli munkát végző férfi közösség tagjai (egy paptestvér, két kispaptestvér és két laikus testvér) jelenleg a pócspetri-máriapócsi plébánia házában élnek. Életüket annak szentelik, hogy a tisztítótűzben szenvedő, a haldokló és a tisztuló lelkeket segítik imádsággal, lelkigyakorlatokkal, kórházi gyógyító munkával, lelki napok kísérésével.

Lukács Krisztina

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése