2017. március 19., vasárnap

Mire tanít minket Nagyböjt a hivatástisztázás során?



Nemrég feltörték a Facebook fiókomat. Napokon keresztül a barátaim olyan üzeneteket küldtek nekem, hogy a fiókomat valószínűleg feltörték. Néhány nekem küldött üzenet nagyon megható volt számomra: „Azt hittem, hogy veled beszélek, de nem úgy hangzott, mintha te lettél volna.” Különböző variációkban különböző hozzáfűzött megjegyzéseket kaptam ehhez hasonlóan és az merült fel bennem, hogy: á, a barátaim ismerik a hangomat. Tudják, hogy amit hallanak, az nem tőlem való. Biztos vagyok abban, hogy vannak olyan dolgok, amelyekről az tűnik fel, hogy ez egy biztos figyelmeztető jel, de ebben az esetben az a felismerés fogalmazódott meg bennem, hogy ilyen a hivatástisztázás is: képesnek lenni arra, hogy felismerjük, hogy amit hallunk, az nem olyan, mintha Istentől való volna.


Hivatástisztázás során arra a hangra támaszkodunk, amely Istentől származik. Isten munkálkodik a szívedben, Isten átjárja a lelkedet. Milyen csodálatos, amikor úgy tudod elkezdeni a hallottakat, hogy ez nem úgy hangzik, mint Isten hangja, nem utal arra a „hangzásra”, amelyet megszoktál az Istennel való párbeszéd során. Honnan tudjuk meg valójában, hogy amit hallunk, az valójában Istentől származik, vagy nem? Hogyan tudjuk meg valójában, hogy amit az Ő Hangjának érzékelünk, az jobban ismer minket, mint bárki más és csak ez tud minket csalhatatlan módon a helyes irányba terelni és vezetni? Az imádságban töltött idő, az Istennel való rendszeres párbeszéd során hangolódhatunk rá az Ő isteni hangjára és növekedhetünk a benne való bizalomban.

Talán ebben a Nagyböjtben, sokkal inkább nem arra kellene figyelnünk, hogy mivel hagyunk fel, hanem arra, hogy mivel gazdagíthatjuk az életünket. Ebben a Nagyböjtben rá kéne hagyatkoznunk az Isten mélyebb és belsőségesebb megismerésére, elmélyíteni a barátságunkat Jézussal azáltal, hogy felelevenítjük a napi imádság gyakorlatát. Ilyen módon egyengetni tudjuk képességeinket a hivatástisztázás során és képesek leszünk jobban felismerni Isten hangját az általunk hallott hangok milliói között, amelyek figyelmünket befolyásolják minden nap.

Mi lenne, ha Nagyböjt során néhány imamódunkat felelevenítenénk?

Cheryl nővér - http://anunslife.org/blog/contributors/sister-cheryl

Forrás: A Nun’s life ministry - https://anunslife.org/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése