2016. október 12., szerda

Pappá szentelték Serényi Tamás piaristát



2016. október 8-án, szombaton, 11 órakor Beer Miklós, váci egyházmegyés püspök pappá szentelte Serényi Tamás piarista szerzetest, a gödi szakképző iskola tanárát a Duna-parti Piarista Kápolnában családja, rendtársai és munkatársai körében.


Az ünnepi eseményen Labancz Zsolt SP tartományfőnök köszöntötte Beer Miklóst, mint piarista konfrátert és öregdiákot is, aki a piarista „nagycsalád” közeli barátja egyben. Kiemelte annak fontosságát és kifejezte egyben az iránt örömét, hogy a piarista rend és a püspök atya mindig is együtt tudott gondolkodni ifjúságnevelési és szociális kérdésekben. 

Beer Miklós régi kedves ismerősként köszöntötte Serényi Tamás piaristát, akit ő szentelt diakónussá 2015. november 5-én. Személyes hangvételű beszédet mondott, majd megkezdődött a szentelési szertartás.

A püspöki felszentelő ima és kézrátételt követően a jelen lévő paptársak, rendtársak kézrátétellel fogadták be a papi közösségbe Serényi Tamást. Gödi rendtársai pedig újmisés ruhába öltöztették a frissen felszentelt papot.

A mise végén Serényi Tamás primíciás áldásban részesítette az ünneplő közösséget.

A szentmise ünneplése után a jelenlévők asztalközösséget alkotva ünnepeltek tovább.

Serényi Tamás (XXIII. János pápáról nevezett) 1975.10.27-én született Szabadszálláson. Kecskeméten nőtt föl, majd egyetemi tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen folytatta, tagja volt az Eötvös Loránd Szakkollégiumnak. Aktív tagja volt a Magyar Fizikushallgatók Egyesületének, amely később tiszteletbeli tagjává is választotta. Több éves katekumenátus után 2004-ben volt a keresztelője a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészségen. Azon az őszön kezdte tanári pályáját a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumban, amelyet a jelöltség alatt is folytathatott. 2008-ban lépett be a Piarista Rendbe, örökfogadalmat 2015. október 3-án tett. 2015. november 5-én szentelte Beer Miklós váci megyéspüspök diakónussá. 2009-2013 között Budapesten gimnáziumi tanárként működött, majd ezt követően a gödi szakképző iskola tanára lett.

Forrás: Piaristák



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése