2016. július 25., hétfő

Pascal atya 20 éves papi szolgálata

Pásztor Pascal atya, az egri Fájdalmas Anya Templom plébánosa 2016.06.16-án ünnepelte pappá szentelésének 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból a csütörtök esti Szentmisében jelenlegi  és előző plébánosi helyén lévő híveivel együtt adott hálát eddigi papi szolgálatáért. A Servita templom hívei az alábbi szöveggel köszöntötték:

„Másokért élni” – ez a gondolat jutott először eszembe, amikor Pascal atya 20 éves papi szolgálatára gondoltam. Nagy nap a mai, hiszen 20 évvel ezelőtt szentelték pappá az atyát.


Hivatás – azt hiszem, ez mindenképpen az emberek szolgálatával függ össze. Aki emberekkel foglalkozik, az abban látja élete értelmét, hogy lemondva önmagáról, figyelme másokra irányuljon. A papi hivatás mellett beszélünk tanári, orvosi hivatásról, melyek sokszor emberfeletti odafigyelést, áldozatot kívánnak az embertől. De a papi hivatás valóban teljes embert kíván, a pap arra vállalkozik, hogy az emberek üdvösségét elősegítse. Egy idős atyától hallottam régen: Ha már egyetlen ember lelke a Mennybe kerül a pap tevékenysége következményeként, már „megérte papnak lenni”.

Pascal atyát köszöntjük tehát ma – hálát adunk 20 éves papi szolgálatáért. Bár ő tudja, miért kell leginkább az elmúlt 20 évért köszönetet mondani, vele együtt adunk hálát, hogy meghívást kapott erre az áldozatos életre, és megköszönjük a 20 év kegyelmeit!

Forrás: Fájdalmas Anya Plébánia, Eger


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése