2019. december 31., kedd

A hivatástisztázó év végi hálaadó imája



Hálát adok Neked Mennyei Atyám, hogy megteremtettél, a saját képmásodra alkottál és megadtad a hivatásom útját, amelyen járva a legbiztosabban Hozzád juthatok.

Hálát adok Neked Jézusom, hogy szívemet elfogadod, és Isten Fiaként megtettél minden Tőled telhetőt, hogy a Megváltás szent műve által a felismert és megélt hivatásom útján a Mennyekbe juthatok Hozzád.

Hálát adok Neked Szentlélek Úristen, hogy sugallataiddal segítesz és bölcsességeddel kormányzol felismertetni a leginkább személyre szabott hivatásom útját.

Hálát adok Neked Máris Édesanyám, hogy anyai szereteteddel mindig mellettem állsz és Szeplőtelen Szíveddel a tisztaság és a megszentelődés útján áldásos hatásoddal gazdagítasz.

Hálát adok neked Szent József, hogy akár az atyai hivatás akár a megszentelt hivatáson fogom betölteni küldetésemet, Te mindig közbenjársz és kéred az Atyától a kegyelmet, hogy azon maradéktalanul helyt tudjak állni.

Köszönöm neked keresztségkor kapott védőszentem és bérma védőszentem, hogy mindenkor támogattok imáitokkal, hogy rátaláljak és megmaradjak az igazi ösvényemen, amelyen bizton célt érhetek.

Köszönöm neked Őrangyalom, hogy minden bajban és kísértések során védelmezőm vagy, hogy ne történhessen semmi káromra, hanem ha kisebb vargabetűkkel is, de mindenkor a Mennyei haza felé vezérelsz.

Köszönöm minden szentnek, aki közbenjárásával elősegítette hivatásom kibontakozását ebben az esztendőben és kérem továbbra is égi pártfogásukat.

Köszönöm a lelki kísérőmnek áldozatos munkáját és helytállását, hogy minden elakadásnál helyzetjelző fényként ott állhattak jótanácsai és intelmei.

Köszönöm minden jó szándékú testvéremnek, hogy jó tanácsaival segíteni próbáltak minden körülmények között és segítettek a mindennapi élet során a legmegfelelőbb döntést meghozni.

Köszönöm minden barátomnak, hogy szeretetükkel bátorítást nyújtottak, ha elkedvetlenedtem az utam során és lelket öntöttek belém.

Köszönöm minden papi és szerzetesi léleknek a környezetemben, hogy hivatásukat szentül betöltve elém élték a megszentelt és papi hivatásban, életszentségben az igazi papi és szerzetesi hivatást.

Köszönöm a szentéletű családos hivatásban járó ismerőseimnek, hogy családjukért áldozatos életutat járnak és életükben mindig jelen van Isten Igazsága és Fénye.

Köszönöm a családom minden tagjának, hogy elfogadó és türelmes szeretetükkel végigkísérik próbálkozásaimat hivatástisztázásom során, és ha úgy érzem nem is értenek meg minden lépésemnél, biztosan számíthatok szeretetük elfogadására.

Szentháromság egy Isten, felajánlom Neked az elmúlt év minden küzdelmét, bizonytalanságait és erőfeszítéseit, Te fordítsd azt mindenkor javamra és segíts minél közelebb kerülni a Te általad elképzelt úthoz. Amen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése