2019. április 8., hétfő

Veszprémben tartották az országos kispaptalálkozót

Veszprém adott otthont a kispapok országos találkozójának április 5–6-án. A Boldog Gizella Szeminárium szervezésében megvalósult eseményre az ország összes szemináriumából érkeztek papnövendékek és elöljáróik.


Az idén a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola szervezésében megrendezett országos kispaptalálkozó április 5-én, pénteken késő délután szabadtéri keresztúttal kezdődött, melyet az egykori jezsuita templom romjai és a veszprémi főszékesegyház között jártak a résztvevők.

A program közös vacsorával folytatódott a hittudományi főiskola épületében.

Április 6-án, szombaton délelőtt a tihanyi bencés apátság vendégei voltak a papnövendékek. Betekintést nyerhettek a gyógynövénytermesztés és -feldolgozás rejtelmeibe; az apátság új bemutatkozó filmjének segítségével megismerhették a szerzetesközösség életét. A kispapok megtekintették az apátsági templomot és a királyi kriptát is.

A szeminaristák találkozója szombat délután ünnepi szentmisével zárult a veszprémi Árpád-házi Szent Margit-templomban.

A szentmise főcelebránsa, Márfi Gyula veszprémi érsek volt, aki szentbeszédében Jézus követésére buzdította a papnövendékeket, és kérte őket, hogy a mai világ nehézségei közepette se bizonytalanodjanak el hivatásukban.

Forrás: Győri Egyházmegye/Veszprémi Főegyházmegye/Magyar KurírNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése