2019. április 27., szombat

Pappá szentelték Balla János piarista szerzetest

2019. április 27-én szombaton, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek pappá szentelte Balla János piarista szerzetest a budapesti Piarista Kápolnában. A fiatal szerzetest rendtársai, családtagjai és közeli barátainak szeretetteljes körében ünnepelte a magyar piarista közösség.


A szentmise elején Szilvásy László tartományfőnök köszöntötte a bíborost a piarista nagycsalád tagjaként, régi visszatérő vendégként, aki öregdiákként és piarista konfráterként is kötődik a rendhez.

A szertartás során Labancz Zsolt tartományi asszisztens felolvasta Pedro Aguado generális atya Balla Jánosnak címzett személyes üzenetét, melyet az alábbiakban közlünk:

"Kedves és Szeretett János!

Mexikóból írok Neked, ahol éppen a tartományi káptalan munkáját segítem.

Innen, e távoli földről akarok csatlakozni Hozzád a papszentelésed miatti örömödben és Istennek szóló hálaadásodban. Azt kívánom Neked, hogy éld szolgálatodat odaadással, alázattal, nagylelkűséggel, Kalazancius stílusában. Piarista papságunkat intenzitással, a diákok, a fiatalok között éljük meg, a lelkipásztorkodásban, az életben, amely ott növekszik mindegyik iskolánkban. Azt kérem Istentől, hogy legyél JÓ HÍR a fiatalok számára, akiket Isten az utad során hozzád küld.

Sok örömöt és áldást kívánok.

Nagy ölelést küldök, és kérem Tőled papi áldásodat.

P. Pedro Aguado"

Balla János (az Úr feltámadásáról nevezett) 1992. január 3-án született Szolnokon. A kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségizett, 2011. augusztus 23-án lépett a rendbe. 2011-2015 között a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán teológiát tanult, majd az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hallgatója lett angol-történelem szakon a 2015/2016-os tanévtől. Örökfogadalmat 2018. augusztus 18-án tett, diakónussá 2018. október 6-án Várszegi Asztrik püspök szentelte a budapesti Piarista Kápolnában.

Az Úr áldása és kegyelme kísérje János testvérünket piarista hivatásának teljes kibontakoztatása útján!

Szathmáry Melinda

Forrás: Piaristák








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése