2018. június 11., hétfő

Montserrat hivatástisztázó és jelöltév 2018/19

Szabad életállapotú fiatal katolikus férfi vagy? Érdekel a jezsuita élet? Komolyan foglalkoztat a papi vagy a szerzetesi hivatás, de még nem jutottál világos döntésre? Tedd próbára magad, és kövesd az Urat velünk! Jelentkezésedet Nagy Bálint SJ várja 2018. július 15-ig.


Miért Montserrat? A jezsuita rend alapítója, Loyolai Szent Ignác életének jelentős fordulópontja kötődik Montserrat hegyéhez: itt cserélte nemesi öltözetét az egyszerű zarándokok ruhájára, és innen vágott neki nagy bizalommal, hogy felfedezze, mire is hívja őt az Úr. Erre a tapasztalásra utal a pasaréti Sodrás utcában működő Xavéri Szent Ferenc jezsuita közösség által meghirdetett Montserrat hivatástisztázó és jelöltév, mely nem más, mint egy bátor és nagylelkű próbaidő, amikor a kereső személy tesz egy konkrét lépést, hogy a bensőjében tapasztalt megmozdulásokat, vágyakat és hívásokat próbára tegye. „Vajon tényleg a szerzetesi, papi életformára hív engem az Úr, vagy inkább a családos élet felé vezet az utam? Megtalálom-e Isten jelenlétét, és megerősödöm-e a tőle jövő hívásban? Alkalmasnak élem-e meg magam a papi, szerzetesi életformára? Helyemen érzem-e magam a jezsuiták között? Kívülről, az úton mellettem lévők felől is hasonló megerősítést kapok, mint amit én megélek? Növekszem-e szabadságban, örömben az év során? Megélem-e a szabadságot, örömet ebben a keresett életformában?”

A pasaréti Montserrat-házba egy tanévre, 2018 szeptemberétől 2019 júliusáig beköltözők folytatják egyetemi tanulmányaikat, illetve meglévő munkahelyükön dolgoznak, emellett vállalják, hogy részt vesznek a közösség életében, és hozzájárulnak a közös költségekhez. A házigazdák pedig mindehhez rendelkezésedre bocsájtják az ötszáz éves jezsuita hagyomány lelki eszközeit, és megtanítják azok helyes használatát. A tér, amit a jezsuita közösség megnyit a jelöltek számára, olyasmihez hasonlítható, mint egy jól felszerelt műhely. Az anyagot a jelöltek hozzák, és ők is dolgoznak rajta, de nem egészen egyedül, hiszen pár képzett mesterember is ott tartózkodik, akik értenek az szerszámokhoz, és segítenek az eszközök jó használatában.

Tedd próbára magad, és tégy egy lépést az Úr felé!

A Montserrat hivatástisztázó és jelöltév 2018/19 időtartama:

2018. szeptember – 2019. július

Jelentkezési feltételek:


18-35 év közötti, szabad életállapotú, katolikus férfi,
pszichológiai alkalmasság,
szabad elhatározás a Montserrat év programjába belépni.

Anyagiak:

arányos hozzájárulás a közös költségekhez.

A jelentkezés folyamata:

2018. június-július folyamán kapcsolatfelvétel Nagy Bálint jezsuitával. (Bálint atya ekkor e-mailben átküldi a Montserrat-ház „reguláját”, a jelentkezési lapot, és az ismerkedési hétvégéről szóló részletes tájékoztatót. 

Elérhetőségek:

Facebook: balint.nagysj
Email: nagy.balint@jezsuita.hu
A jelentkezési lap beküldésének határideje: 2018. július 22., vasárnap
Részvétel a hivatástisztázó és ismerkedési hétvégén: 2018. július 27–29. között a Montserrat házban, Budapesten (részletek: https://jezsuita.hu/hivatas-hetvege-a-sodras-utcaban/)
Alapvető pszichológiai alkalmassági vizsgálaton való részvétel augusztus folyamán

Pótjelentkezési határidő (várólista):

2018. augusztus 15.

A jelentkezések elbírálása és visszajelzés:

legkésőbb 2018. augusztus 31-ig.

Forrás: Jezsuiták


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése