2015. május 24., vasárnap

Pünkösdi elmélkedés hivatásukat keresőknek

"Aztán pedig kiárasztom lelkemet minden emberre, és prófétálni fognak fiaitok és leányaitok; álmokat álmodnak véneitek, és látomásokat látnak ifjaitok. Sőt szolgáimra és szolgálóimra is kiárasztom azokban a napokban lelkemet. És csodálatos jeleket idézek elő az égen és a földön: vért, tüzet, és füstfelhőt; a nap sötétséggé változik, a hold pedig vérré, mielőtt eljön az Úrnak nagy és rettenetes napja. És akkor ez lesz: mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, megszabadul. Mert a Sion hegyén és Jeruzsálemben lesz a menedék – amint megmondta az Úr –, azoknak a menekülteknek a számára, akiket meghív az Úr." Joel 3,1-5

A Szentlélek az apostolokra leszállván képessé tette őket küldetésük betöltésére, hogy elvigyék az Örömhírt a népekhez és az ő nyelvükön szóljanak. Megkapták azokat a karizmákat, amelyek bennük szunnyadtak de csak most kezdték el igazából használni az Egyház felépítéséhez.

A Szentlélek erejében és örömében minden hivatást kereső számára megnyílik az út, hogy eligazodjanak vágyaik, érzéseik, lehetőségeik és az Úr Akarata megkülönböztetésében. A keresztségben Isten gyermekeivé lettünk, a bérmálásban a Szentlélek erejében részesülhettek és életünk során fokozatosan kicsomagolhatjuk azokat az ajándékokat, amely képessé teszi őket hivatásunk betöltésére. A Szentlélek sokféle módon segít az eligazodásban, csak meg kell hallanunk közeledését és szavát életünkben.

A Szentlélek által egy új élet indulhat meg bennünk, amely eltávolít attól, ami lehúz és közeledni tudunk ahhoz a tervhez, amely a Jó Isten által elgondolt legjobb út számunkra. Fokozatosan megtanuljuk a Lélek nyelvét és belesimulunk az Ő életébe, hogy együtt megélhessük a küldetésünket azon a területen, amely adatott nekünk.

Fontos, hogy minél gyakrabban kérjük a Szentlelket, hogy világosítson meg és Vele együtt dicsőítsük az Atyát Akaratáért, tervéért és azért, mert ő él és szeret, dicsőséges és hatalmas Úr. Így újra meg újra belépünk az Ő jelenlétébe és már nem a mi elképzeléseink lesznek fontosak, hanem a Jó Isten álma rólunk.

Ennek az álomnak a beteljesítéséhez adjon meg minden szükséges kegyelmet a Szentlélek minden kedves hivatását kereső testvéremnek.

Kérjük az Egyház Anyját, a Szentlélek Mátkáját, az összes angyalokat és szenteket is, hogy járjanak közben értünk, hogy rálépjünk és megmaradjunk a Szentlélek által mutatott úton egész életünkben. Amen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése