2015. január 17., szombat

Szerzetesi Sziget: érdi ciszterci nővérek

Időpont: 2015. február 15., vasárnap, 21:15

Helyszín:  Párbeszéd Háza 1085 Budapest, Horánszky u. 20.

Ha érdekel, hogy mit csinál az, aki, aki “ruminál”, akkor gyere el február 15-én, 21.15-re a Jezsuita8-as misét követően a Loyola Café-ba!  Az érdi ciszterci nővérek bemutatkozó estjén ezt, és egyéb érdekességeket is megtudhatsz!

Február hónap folyamán megtekinthető a Közösséget bemutató kiálltás a Loyola Café falán (1085 Budapest, Horánszky u. 20).


Akiket Isten monostorunkba a monasztikus ciszterci szerzetesi életre hív, attól azt kéri, hogy életét Isten iránti szeretetből, minden áldozatot vállalva, az ünnepélyes istendicséret (latin ciszterci gregorián zsolozsma) és a kétkezi, fizikai munka (megélhetésünkhöz szükséges földművelés és vendéglátás) által feltétel nélkül odaadja a közösség és az Ő szolgálatára. Világtól elzárt életünk gyümölcse, hogy imádságunk és munkánk megszenteli a világot, átalakítja, gyógyítja és megtisztítja. Nagy benső törekvésünk mindenekelőtt, hogy Istent keressük, mindjobban megismerjük és szeressük. Ezt a lelkiséget nem gyötrődő, bonyolult elméleti kutatás, hanem szerető, elmélyülő istenkeresés jellemzi. A ciszterci szerzetes az alázatos és szegénységben megélt szeretettel akar eljutni az Istennel való szemlélődő egységig. A ciszterci nővér a zsolozsma, a zsoltárok, az olvasmányok vagy az elmélkedések egy-egy gondolatát az egész napos csendben, egy héten át vagy éveken keresztül forgatja szívében: „ruminál”, azaz újra és újra” átkérődzi”, átgondolja és ízlelgeti Isten szavát, keresi üzenetét, bogozgatja, megérti, elfogadja és követi.

A monasztikus ciszterci élet teljes átadottság Istennek a világ és az ember szolgálatára, és minden nővér ezzel az önátadó és szolgáló lelkülettel igyekszik imádkozni, szeretni, dolgozni, tenni a jót és küzdeni a rossz ellen Szt. Benedek Regulája szerint, elöljárója iránti engedelmességben, egy közösségben, engesztelésül és hálaként hazánkért, és az egész emberiségért.

Forrás: Párbeszéd Háza


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése