2014. november 4., kedd

Keresem az utam

Hivatástisztázó hétvége Csíksomlyón

Nem tudod, mi a hivatástisztázó hétvége, mi lesz ott, kinek van szüksége rá? Nem tudod, hogy részt vegyél-e rajta?

Meg vagyunk győződve, hogy mindenkinek van egy ajándékba kapott hivatása, amit ha felismer, és válaszol rá, biztos, kiteljesedik az élete, és megtalálja az igazi öröm forrását. Ebben szeretne segíteni ez a hétvége, hiszen van, aki még nem tudja, merre kellene haladnia: családot alapítson, vagy Istennek szentelje az életét. Ugyanakkor van, aki tudja, hová hívja a szíve, de még nem biztos, eljött-e az ideje, hogy most lépjen vagy később. Talán ott motoszkál benne a kérdés: fel vagyok-e eléggé készülve a válaszra, tudok-e felelősséget vállalni másért?

Ezeknek a gondolatoknak a jegyében kerül sor 2014. november 14–16. között a második Keresem az utam elnevezésű hivatástisztázó hétvégére a Csíksomlyói Ferences Kolostorban. A program november 14-én, pénteken este 6 órától kezdődik, és vasárnap délutánig tart. Az ebédről a rendház gondoskodik, a közös reggelikhez és vacsorákhoz valót a résztvevőknek kell állniuk. A szervező kolozsvári ferences testvéreknek az a kérésük, hogy mindenki hozzon magával Szentírást, füzetet, írószert, tisztálkodási felszerelést, hálózsákot, meleg ruhát és olyan cipőt, amelyben lehet barangolni, amennyiben azt az időjárás lehetővé teszi.

A részvételnek nincs meghatározott összege. Lesz egy doboz, amelybe mindenki lehetősége szerint helyezhet el adományt azért, hogy olyanok is részt vehessenek a hivatástisztázó hétvégén, akik talán anyagilag ezt nem engedhetnék meg maguknak.

További részletekről érdeklődni és jelentkezni fr. Pantea Tibor kolozsvári ferences szerzetesnél a frtibi@gmail.com e-mail címen vagy a 0746-774701 telefonszámon lehet.

 Az idei első és sikeresnek mondható hivatástisztázó hétvégére május 9–11. között került sor a kolozsvári ferences kolostorban.

Borsodi L. László ferences sajtóreferens

Forrás: Gyulafehérvári Érsekség

Kép: Csíksomlyói Ferences Kolostor


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése