2013. július 1., hétfő

A hivatásért való imádságról

Az Úr tudja, hogy mi a legjobb nekünk, de kérni kell Őt a szükségleteinkért. Főként életünk nagy döntéseihez fontos az Őhozzá intézett imádság.

Imádkozni többféle módon lehet: szavakkal, lehet elmélkedni, de a hivatástisztázás folyamatában a legmegfelelőbb út, amikor a csendességben az Eucharisztiában szentségimádás során Őt imádjuk és mint Személyt kérjük ki az Ő tanácsát életünk ezen egyik legfontosabb döntéséhez.

Lehet ezt az imamódot szentségimádásnak, vagy szemlélődésnek (contemplatio) vagy belső imának nevezni. Avilai Nagy Szent Teréz így ír a szemlélődő imáról, vagy ahogy ő nevezi belső imáról: „A belső ima megítélésem szerint nem más, mint barátság, melyben gyakran négyszemközt beszélünk azzal, akiről tudjuk, hogy szeret minket.” Erre az útra hív az Úr minden keresztényt, állandóan vár minket az Eucharisztiában.

Ha rendszeresen építjük az Úrral kapcsolatunkat, biztosak lehetünk, hogy Ő megadja életünk ezen nagy döntéséhez is a választ és segít eligazodni érzéseink, vágyaink és lehetőségeink forgatagában.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése